Udeleženci dvodnevnega Industrijskega foruma IRT bodo spoznali pomen kakovostnega vodenja, upravljanja človeškega kapitala in njun vpliv na konkurenčnost podjetij. Dogajanje bo zaokrožila strokovna razstava z več kot 50 razstavljavci. Na dvodnevnem strokovnem druženju, katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, pričakujejo več kot 500 udeležencev iz Slovenije in tujine.

Lahko smo boljši

Kako vodimo, upravljamo kadre, rastemo in inoviramo? Lahko poslujemo še precej bolje? Eden od vrhuncev industrijskega foruma bo okrogla miza prvi dan (v ponedeljek, 4. junija, ob 12.15), kjer bo govora o doseganju še boljše konkurenčnosti domače industrije in drugih podjetij. Posel smo namreč ljudje, zato bo v ospredju razprava o kakovostnem in učinkovitem vodenju ter upravljanju kadrov, pa tudi vzponu inženirjev med sodobne vodje.

Moderatorka Vida Petrovčič se bo z uveljavljenimi strokovnjaki pogovarjala o tem, kako bi lahko poslovali še precej bolje. Na okrogli mizi z naslovom »Kako bomo ponovno postali zgled?« bodo sodelovali Saša Mrak, Združenje Manager, Mitja Kolbe, SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d., Edita Krajnović, Mediade d.o.o., Jožica Rejec, Domel, d.o.o., Jernej Čopi, Ensol 360, d.o.o., ter Janez Novak, RLS d.o.o..

Prestižni kipec TARAS čaka na najboljši projekt

Projekti, ki so jih podjetja ustvarila v sodelovanju z domačim znanstveno-raziskovalnim okoljem, se bodo tudi letos potegovali za priznanje TARAS, najprestižnejše priznanje v domači industriji. Predstavitvi najboljših projektov, ki so prišli v ožji izbor za priznanje TARAS (v ponedeljek, 4. junija, ob 18.00), bo sledila svečana podelitev kipca in pogovor s prejemniki.

Več deset izbranih strokovnih prispevkov v dveh dneh

Prvi dan foruma popoldne in ves drugi dan bo mogoče prisluhniti predstavitvam 56 strokovnih prispevkov, ki bodo razdeljeni v štiri vsebinske sklope. Ti zaokrožajo zanimiv in pester program razvojnih dosežkov na različnih industrijskih področjih. Ne glede na to, ali optimizirajo proizvodnjo, uvajajo robote ali koncept Industrije 4.0 ali druge inovativne industrijske tehnologije, lahko udeleženci na 10. Industrijskem forumu IRT lahko preverijo, kako to delajo najboljši. Podroben program industrijskega foruma je objavljen na uradni spletni strani dogodka (www.forum-irt.si).

Dogajanje na forumu zaokrožuje strokovna razstava

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Nekateri med njimi pripravljajo še posebne strokovne in tehniško-poslovne predstavitve v konferenčnem delu foruma. V ospredju bosta navidezna in razširjena resničnost, kot tudi druge prebojne tehnologije.

Tudi v slovensko industrijo se pospešeno seli kratica 3D. Razstavljavci bodo udeležencem dogodka predstavili številne rešitve za kakovostno inženirsko delo v prihodnosti. nr