CNN poroča, da je z njimi v stik stopilo več žensk, ki so bile tarče neprimernih komentarjev ali nezaželenega dotikanja 80-letnega igralca. Ena od žensk je povedala, da je poleti 2015 dobila sanjsko službo pri snemanju filma Upokojitev v stilu, v katerem igrajo Morgan Freeman, Michael Caine in Alan Arkin. Njene sanje pa so se kmalu spremenile v več mesecev dolgo obdobje, ko je bila tarča neprimernega obnašanja Freemana. Za CNN je povedala, da je igralec skoraj vsak dan komentiral njeno postavo in obleke, večkrat pa je tudi polagal dlan na spodnji predel njenega hrbta in ga božal. Povedala je tudi, da ji je enkrat poskušal dvigniti krilo in jo spraševal, če nosi spodnjice. Neprijetno izkušnjo, ko Freeman ni in ni želel prenehati s poskusi, da bi dvignil njeno krilo, je prekinil šele soigralec v filmu Alan Arkin, kar naj bi Freemana presenetilo.

O podobnem dogajanju sta s CNN govorili tudi ženski, ki sta delali pri snemanju filma Mojstri iluzij. Povedali sta, da je večkrat govoril o njunih postavah, zato sta pričeli nositi oblačila, ki niso razkrivala ničesar, če sta vedeli, da se bosta tisti dan srečali z igralcem.

Skupno je s CNN-om o igralčevem obnašanju govorilo 16 oseb, med njimi jih je bilo osem deležnih različnih oblik nadlegovanja, osem pa jih je bilo prisotnih ob takšnih dogodkih. Štiri osebe, ki so se zadnjih deset let ukvarjale s produkcijo filmov, so povedale, da je igralec s svojim obnašanjem ustvarjal ženskam neprijetno okolje. Vse štiri osebe so povedale, da igralca niso prijavile, ker so se bale, da bodo zaradi obtožb ob službo.

Neprijetne izkušnje z igralčevim obnašanjem je imela tudi CNN-ova novinarka Chloe Melas, sicer soavtorica članka, v katerem je ta ameriški medij razkril obtožbe zoper Freemana. Pred več kot letom naj bi jo, ko je z njim opravljala intervju za film Upokojitev v stilu, ogovoril glede njene nosečnosti. Novinarka pravi, da je igralec ni izpustil iz stiska dlani, dokler si je ni večkrat ogledal od glave do pet in rekel nekaj v stilu: »Želim si, da bi bil tam« in: »Zrela si«.