Slovenska odbojkarska vrsta je v evropski ligi dosegla še drugi poraz. Tokrat je prikazala še slabšo predstavo kot v nedeljo proti Nizozemski (1:3), saj proti na papirju najslabši ekipi v svoji skupini Ukrajini ni osvojila niti niza. Pomlajena ekipa, ki jo na tekmovanju vodi pomočnik selektorja Samo Miklavc, je delovala neuigrano, imela je težave pri sprejemu, šepala pa je tudi igra v bloku. Kljub temu so tako v prvem kot drugem nizu držali stik s tekmeci, a v obeh pokazali pomanjkanje zbranosti v končnici.

V tretjem nizu so se Ukrajinci še bolj razigrali. Na račun močnih začetnih udarcev in uspešnih protinapadov so po drugem tehničnem odmoru vodili že s 17:9, kar je bilo ob razpoloženem prvem zvezdniku Olehu Plotnickemu dovolj, da so tekmo po uri in pol uspešno pripeljali do konca. »Imeli smo svoje priložnosti, a se vidi, da igrajo fantje prvič skupaj in še iščemo idealno prvo postavo. Po dveh gostujočih tekmah bomo zdaj igrali pred našimi gledalci, zato bomo poskušali izkoristiti prednost domačega terena,« je po tekmi dejal Samo Miklavc.

Slovenci, ki so po dveh tekmah edina reprezentanca v skupini brez zmage, bodo naslednjo tekmo odigrali v nedeljo, ko se bodo ob 20. uri v Mariboru pomerili s Turčijo.