»Napake so za nas samo poligon za novo znanje,« poudarja Edvard König, direktor in ustanovitelj podjetja EKWB (kratica za EK Water Blocks), ki trenutno nadgrajuje svojo ekipo strokovnjakov na področju razvoja in službe za zagotavljanje kakovosti ter nabavo. Zato bodo zaposlili razvojnike, nabavnika in procesnega kontrolorja.

Ekipa trenutno šteje 85 redno zaposlenih sodelavcev, od tega jih je desetina osrednjih razvijalcev. Podjetje, ki izvozi 99,9 odstotkov izdelkov in rešitev, je sicer lani ustvarilo več kot 20 milijonov evrov prihodkov, letos pričakujejo okoli 20-odstotno rast. Potrebe po njihovih izdelkih rastejo, odpirajo se jim novi trgi, kotna primer na področju rešitev za avtonomno vožnjo avtomobilov. Podjetje zaradi hitre rasti vseskozi išče nove člane tima, ki si tudi želijo drugačen smisel dela.  

EK- Way

»Razvojniki delajo po stage gate sistemu, od ideje pa vse do končnega razvoja izdelka, delajo torej na razumevanju trga in razvijajo nove izdelke. Zaposleni v službi za zagotavljanje kakovosti ne skrbijo samo za kakovost v poslovnih procesih, sodelujejo pri analizah kakovosti in pri reševanju nastalih problemov izboljševanju rešitev, ampak skupaj z ostalimi ustvarjajo nekaj, čemur pravimo "EK- Way" (EK način), medtem ko nabavniki skrbijo za svetovno nabavno verigo večinoma po standardih avtomobilske industrije,« pojasnjuje Matjaž Krč, prokurist podjetja.

Ekipa podjetja postaja vse bolj mednarodna, saj pri njih delajo Angleži, Slovaki, Srbi, Belgijci, Američani, Kanadčani, Kitajci in Singapurci. Podjetje sicer deluje na vseh celinah, a še vedno deluje kot vitko zagonsko podjetje, saj upošteva načela lean startup.

Ustvarjajo okolje za razvoj talentov

Razlog za močno rast kakovosti ekipe vodstvo podjetja pripisuje entuziazmu članov ekipe in najnovejšim principom timskega dela, kjer je ena od ključnih vrednot, da za svetovne talente ustvarijo okolje, kjer lahko dosežejo vrhunec svoje kariere. V EKWB so prepričani, da so si za to postavili močne temelje.

Sodelavci si med seboj pomagajo in odprto komunicirajo, govorijo o pomislekih in se skupaj veselijo zmag, med seboj se tudi radi pohvalijo. »To je zelo spremenilo počutje in delovanje naše ekipe, poudarjamo uspehe in si z veseljem zaploskamo. Z Matjažem si ne želiva, da bi se ukvarjali samo z napakami. Te so za nas v resnici samo poligon za novo znanje. Novi sodelavec, ki je prišel k nam iz podjetja, kjer takega odnosa nimajo, nam je priznal, da je doživel pravi kulturni šok,« pripoveduje König. 

Življenjepise in motivacijska pisma kandidatov sprejemajo na naslov elektronske pošte career@ekwb.com samo še do 28. maja.

VSEBINA RAZPISOV

RAZVOJNIK

Delo na tem delovnem mestu obsega:

razvoj novih izdelkov s področja vodnega hlajenja računalnikov in računalniških komponent po sistemu »stage gate«, definiranje in iskanje novih materialov za nove izdelke in prototipe, uvajanje novih izdelkov v proizvodnjo do točke potrditve serijske proizvodnje, optimiziranje in nižanje stroškov na obstoječih izdelkih, iskanje novih dobaviteljev za nove izdelke, vnašanje novih produktov v poslovni sistem, kontaktiranje in sodelovanje z zunanjimi kooperanti, raziskovanje tržišča ter vodenje evidenc izdelanih produktov.

K prijavi vabijo kandidate, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

najmanj dve leti delovnih izkušenj na delovnem mestu razvojnega inženirja, tekoče znanje angleškega jezika (ustno in pisno), delo s programi za 2D in 3D modeliranje, dosežena vsaj visoka izobrazba tehnične smeri, radovednost in domišljija, poznavanje strojne opreme organizacijske sposobnosti, zmožnost timskega sodelovanja, odprtost odlična ustna in pisna komunikacija, kreativnost in samoiniciativnost.

PROCESNI KONTROLOR (SLUŽBA ZA ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI)

Delo na delovnem mestu obsega:

nadziranje ter zagotavljanje kakovosti v proizvodnih procesih, izvajanje procesne in končne kontrole kakovosti polizdelkov in izdelkov, pravočasno ugotavljanje odstopanja kakovosti, izvajanje in obvladovanje kontrolnih meritev in priprava poročil, izdelovanje kontrolnih planov proizvodnih procesov po zahtevanih standardih, izvajanje nalog zagotavljanja kakovosti v proizvodnem procesu, vodenje zapisov o kakovosti proizvodov v proizvodnem procesu, spremljaje kakovosti vhodnih materialov in potrjevanje prvih kosov, sodelovanje pri analizah kakovosti, sodelovanje pri reševanju problematik.

K prijavi vabijo kandidate, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

vsaj V. stopnja izobrazbe tehnične smeri (strojna, elektro, mehatronika ipd.) najmanj dve leti ustreznih delovnih izkušenj, aktivno znanje angleškega jezika, poznavanje proizvodnih tehnologij ter področja kakovosti, zaželeno poznavanje področja avtomobilske industrije in standarda ISO 9001:2015, osnovno znanje informatike (delo za računalnikom), komunikativnost in sposobnost timskega dela, pripravljenost za učenje, samoiniciativnost, natančnost.

NABAVNIK

Delo na delovnem mestu obsega:

spremljanje potreb po materialih in operativna izvedba nabave: vnos naročil, cen in ostalih matičnih podatkov izdelkov in storitev, pripravljanje in urejanje potrebne dokumentacije v zvezi z dobavo materiala in opreme, pridobivanje in vrednotenje ponudb dobaviteljev komuniciranje z dobavitelji glede odprtih dobav, organiziranje prevozov v sodelovanju s špediterji, optimiziranje in nižanje stroškov na obstoječih izdelkih, iskanje novih primernih ponudnikov storitev in izdelkov v tujini in lokalno, sodelovanje z razvojem, izvajanje ostalih operativnih del v procesu nabave, uporabljanje poslovnega informacijskega programa, opravljanje vseh ostalih del iz delovnega področja, ki ustrezajo strokovni izobrazbi, znanju in sposobnostim ter so povezana z deli in opravili, navedenimi v tem opisu.

K prijavi vabijo kandidate, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

tekoče znanje angleškega jezika (ustno in pisno), občutek za delo s strankami, zaželeno poznavanje avtomobilske industrije, poznavanje računalniških programov, organizacijske sposobnosti, fleksibilnost, odlične pogajalske sposobnosti, kreativnost, samoiniciativnost in natančnost.