Z dvema zadetkoma se je izkazal Jonathan Marchessault, Marc-Andre Fleury, izkušeni vratar zlatih vitezov, pa je zaustavil 33 strelov. Med strelce za domačo ekipo sta se vpisala še James Neal in Alex Tuch.

Neal je sicer moral v prvi tretjini na kratko zapustiti ledeno ploskev, potem ko je prejel udarec s komolcem v glavo. Zdravniki so preverili, da nima morda pretresa možganov, in ko je dobil zeleno luč za vrnitev na led, je najprej zadel, nato pa še podal za gol domačih, ki pred letom dni še niso niti obstajali, zdaj pa lovijo že prvo uvrstitev v finale najmočnejše hokejske lige.

»Vse je v redu, pravila igre narekujejo, da moraš z leda ob takem udarcu. Nič hujšega ni bilo. Dobro smo odprli tekmo in Flower (Fleury, op. STA) je bil nepremagljiv,« je po uspešni tekmi dejal Neal.

»Lepo je bilo, da smo zadeli že tako zgodaj v prvi tretjini, s tem je zmagovalno začela razmišljati celotna ekipa. Nasprotnik je sicer pritisnil na naš gol, a smo večino napadov uspešno odbili,« pa je po tekmi menil Fleury, ki je bil vesel tudi razprodane T-Mobile arene v Vegasu, tekmo si je namreč ogledalo kar 18.400 gledalcev. V prvi tretjini je moral ustaviti zgolj tri strele, nato v drugih dveh kar 30.

Za kanadsko ekipo je tokrat oba zadetka prispeval prvi strelec končnice Mark Scheifele. A nekaj napak v uvodnih tretjinah, ko je med drugim vratar Connor Hellebuyck v mrežo izpustil praktično že pokrit plošček, je pomenilo zgodnje vodstvo gostiteljev, Winnipeg pa se ni več vrnil v igro.

Tudi četrta tekma finala zahoda bo v Las Vegasu, na sporedu bo v noči na soboto, zmagovalec serije bo v finalu Stanleyjevega pokala igral z zmagovalcem dvoboja Tampa Bay Lightning - Washington Capitals, z 2:1 vodijo slednji.