Dva kroga pred koncem končnice za prvaka v prvi slovenski ligi NLB Leasing dvomov ni več – rokometaši Celja Pivovarne Laško so še 22. v zgodovini prvenstev samostojne Slovenije osvojili naslov državnih prvakov. Obenem jim je to uspelo že petič zapored, s čimer imajo samo v zadnjih petih letih toliko naslovov, kolikor so jih doslej v vsem času prepustili drugim klubom – trikrat je bil prvak Gorenje, po enkrat pa Koper in Prule.

Za 22. zvezdico so Celjani izkoristili že prvo zaključno žogo in na domačem igrišču suvereno ugnali drugouvrščeno Ribnico (29:21), proti kateri zmaga ni bila ogrožena niti za hip. Že v 14. minuti so tako vodili z 9:3, do odmora pa so dosegli natanko dvakrat več zadetkov od Ribničanov (16:8). Tudi v nadaljevanju je bila slika v Zlatorogu, kjer je nove (stare) državne prvake s stoječimi ovacijami pozdravilo nekaj več kot tisoč gledalcev, podobna, prednost gostiteljev, ki so nekajkrat povedli tudi z dvomestnim številom točk, pa nikdar ni padla pod sedem golov. »Prvih petdeset minut tekme je bilo najboljših v letošnji sezoni slovenske lige. Močno smo iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa in zato takšna dominacija proti ekipi, ki je druga na lestvici, ki je imela smele načrte in je pred tekmo celo napovedala zmago in naslov državnih prvakov, pomeni še več. Odigrali smo rokomet za gledalce in se zasluženo že predčasno veselimo naslova,« je po tekmi od sreče žarel trener Celjanov Branko Tamše, medtem ko je bil njegov kolega na klopi Ribničanov Mitja Nosan razumljivo drugačne volje: »Tekmo smo začeli preveč nestrpno, morda tudi s preveliko željo, Celjani pa so dosegli nekaj lahkih zadetkov in prednost brez težav držali do konca. Zdaj se moramo pripraviti na tekmo v Velenju, ki je pomembnejša kot ta.«

V senci slavja Celjanov so v soboto Koprčani na gostovanju v Novem mestu premagali Krko z 29:24, sinoči pa so Velenjčani ugnali Loko (29:26) in se bodo tako v soboto z Ribničani na domačem igrišču udarili na ključni tekmi za končno drugo mesto – na njej morajo zmagati z višjo razliko, kot so izgubili v gosteh (24:29).

Končnica za prvaka, 8. krog: Celje PL – Riko Ribnica 29:21 (16:8, Makuc 7, Slišković 6; Vujačić 4, Horvat 3), Krka – Koper 2013 24:29 (9:16, L. Rašo in Jakše po 4; Krečič 6, Rapotec 5), Gorenje Velenje – Urbanscape Loka 29:26 (16:11, Ovniček 7, Verdinek 6; Pipp in Jesenko po 6), končnica za obstanek, 8. krog: Grosist Slovan – Trimo Trebnje 28:28 (13:13), Jeruzalem Ormož – Maribor Branik 23:23 (11:12), Herz Šmartno – Dobova 27:33 (13:16).