»To je moja prva zmaga na največjih dirkah, najbrž tudi največja v karieri. Pomeni veliko olajšanje. Velikokrat sem bil blizu, tudi letos, tokrat mi je uspelo. Vivianija ni lahko premagati, ključ za to pa je pravočasen napad. Nekaj časa sem bil za njegovim kolesom v zavetrju, nato pa sem šel desno od njega in ga prehitel. Mislil sem celo, da sem zamudil, toda izšlo se je. Z zadnjimi močmi sem bil hitrejši od vseh,« je dejal Sam Bennett, lani zmagovalec dveh etap dirke Po Sloveniji, ki je imel do zdaj največjo etapno zmago na dirki Pariz–Nica.

Za tretjeuvrščenega Italijana Niccola Bonifazia sta garala tudi njegova moštvena kolega Domen Novak (zadnje, 171. mesto), ki je svoje delo opravil v prvem delu 159 kilometrov dolge etape, in Matej Mohorič (22. mesto). Slednji je bil z njim ves čas, približno 20 kilometrov pred ciljem je moral kapetanu, ki mu je počila zračnica, najprej predati svoje kolo, nato pa ga je še pripeljal nazaj do glavnine, da je lahko sodeloval v sprintu. V glavnini je v cilj prišel tudi Jan Polanc (54. mesto).

V skupnem seštevku je pred dvema zahtevnima gorskima etapama vodstvo zadržal Britanec Simon Yates, ki ima 16 sekund prednosti pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom in 26 pred Kolumbijcem Estebanam Chavesom. »Za menoj je lep prvi dan v rožnati majici. Nekaj stresa je bilo v zadnjih kilometrih, a tako je skoraj vedno. Posebej garali danes nismo, v naslednjih dneh bo težje. Če bom imel močne noge, bom poskušal pridobiti kakšno sekundo, predvsem proti tistim, ki so od mene boljši v kronometru,« je dejal Simon Yates.jo