Izkazalo se je, da medved sicer prebiva v bližnjem zasebnem živalskem vrtu v kanadski provinci Alberta. Star je eno leto, sliši pa na ime Berkley.

Lastniki živalskega vrta so danes že slavnega medveda odpeljali s svojega zemljišča, pri tem pa o premiku živali niso ustrezno in pravočasno obvestili deželne vlade, zato živalski vrt zdaj bremenita dve obtožnici. »V skladu z določili in pogoji dovoljenja za živalski vrt sta obtožnici neposredno vezani z domnevnim neuspehom parka, da uradno obvesti deželno vlado o medvedu, ki zapušča živalski vrt,« so zapisali v izjavi.

V živalskem vrtu napake priznavajo

Lastnik živalskega vrta Doug Bos je dejal, da bodo izrečene obtožbe priznali, saj so res naredili veliko napako pri tem, da pristojnih niso obvestili, da bodo žival odpeljali iz živalskega vrta. Ob tem je dodal še, da se v 28-letni zgodovini živalski vrt prvič sooča z resnejšimi obtožbami. Dodal je tudi, da dogodek, ki ga na posnetku vidimo, ni bil nevaren, saj so se do Dairy Queena odpeljali dan pred uradnim odprtjem restavracije, medved pa je bil nenehno privezan z verigo.

Medveda so sicer že večkrat odpeljali iz prostorov živalskega vrta, saj je nastopal že v nekaj televizijskih spotih, reklamah in oddajah. Problem torej ni nastal pri samem premiku živali, ampak šele po tem, ko so pristojne oblasti za premik izvedele na spletu in ne po predhodnem obvestilu.