Don Gorske si dneva ne more predstavljati brez big maca iz McDonaldsa. Kako močna je njegova predanost tej obliki hitre hrane, je potrdil v petek, ko je dosegel svoj cilj – pojedel je svoj 30.000 big mac.

V zadnjih 44 letih se je le nekajkrat zgodilo, da je minil kakšen dan brez big maca. Kot piše New York Post, se je devetkrat pripetilo, da je minil ves dan brez big maca. Do takšnih izrednih dogodkov je prišlo takrat, kadar je Gorske delal dve zaporedni izmeni in ni utegnil obiskati najbližjega McDonald'sa. »Pred zaporniki pač ne moreš jesti hamburgerja,« pojasnjuje Gorske, ki je nekoč kot paznik delal v zaporu.

Kot je 64-letnik dejal za NY Post, je v zadnjih 46 letih vsak dan pojedel najmanj dva big maca. Dodal je še, da namerava tako nadaljevati do konca življenja. »Želim doseči število 40.000, kar bi lahko dosegel čez 14 let. Obožujem meso, obožujem omako, big maca se enostavno ne morem naveličati,« opisuje svojo strastno ljubezen.

Trdi, da je povsem zdrav – telesno in duševno

64-letnik je pred leti nastopil v dokumentarnem filmu Supersize me (Super veliki jaz), v katerem je dejal, da big maci predstavljajo približno 90 odstotkov njegove prehrane. Možakar, ki se ne spominja, kdaj je nazadnje pojedel jabolko ali banano, je v dokumentarcu zatrdil, da nima nikakršnih zdravstvenih težav. Ljubitelj big macov se je sicer v Guinessovo knjigo rekordov vpisal že predlani, ko je pojedel 29.000 burgerjev.

Po prepričanju nekaterih ima Gorske, ki ima doma več tisoč kartonov, v katere so ob nakupu zapakirani burgerji, nekakšno obliko obsesivno-kompulzivne motnje. Gorske se s tovrstnimi domnevami ne strinja in zatrjuje, da so big maci zgolj nekaj, kar ima resnično rad.