V Ljubljani je nekaj pred 22. uro gorelo v stanovanjski hiši na Stranski poti. Gasilci so pogasili gorečo žimnico in okvir postelje. Nekaj dela so imeli tudi celjski gasilci, ki so pogasili kup smeti na Tovarniški ulici, ki so ga zakurili občani.

Požar na 300 kvadratnih metrih

Nemirna noč je tudi za gasilci na območju koprske izpostave uprave za zaščito in reševanje. Poročajo o več posredovanjih pri gašenju travne površine, ki je zagorela ob kresu. V naselju Hrvati na območju koprske občine se je požar razbohotil na 300 kvadratnih metrih. Nekoliko manjše požare so gasilci obvladali še v Izoli, Kolombanu, Spodnjih Škofijah, Montinjanu in Semedeli v Kopru.

Še pred mrakom, okoli 17.30 je zagorelo v gozdu pri Zgornjih Pirničah v občini Medvode. Gasilci so pogasili okoli 600 kvadratnih metrov goreče trave in podrasti. Okoli 23.30 je zagorelo tudi ob Jakobovi poti pod ljubljanskim Rožnikom, kjer je v ponedeljek zvečer potekala prireditev ob prazniku dela. Gasilci so gozdni požar na površini 100 kvadratnih metrov, ki je zajel tudi skladovnico drv, pogasili.

Zagorel tudi odpadni material

Kočevski gasilci so ugasnili dva opuščena kresova, tolminski gasilci pa so posredovali pri gašenju požara ob reki Soči v bližini Tolmina. Pogasili so okoli 900 kvadratnih metrov trave in podrasti.

Na območju občine Hrpelje-Kozina so gasilce na pomoč poklicali kar dvakrat. Najprej je na površini desetih kvadratnih metrov zagorela trava ob kresu v naselju Hotična, nato pa še suha trava in odpadni gradbeni material ob kresovanju pri naselju Rožice. Gasilci so pogasili požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov in območje preventivno zalili z vodo.