Idejni vodja nogometnega turnirja mlajših kategorij, ki poteka pod organizacijsko taktirko NŠ Škofja Loka, je bil leta 2013 Sandi Hirkić, eden izmed trenerjev v mladinski nogometni šoli Škofja Loka. Prvi turnir leta 2014 je bil poskusne narave, a izkazalo se je, da je bila njegova organizacija zadetek v polno.

»Prav Škofja Loka je dala veliko nogometašev, ki so nastopali za različne nogometne klube po vsej Sloveniji in tudi onstran meja naše domovine. Gotovo je med njimi najodmevnejše ime mladega Jana Oblaka, ki je tudi najdražji slovenski nogometaš vseh časov. Na istem igrišču, kjer danes poteka turnir, je začel svojo nogometno pot, ki jo sedaj nadaljuje pri španskem velikanu Atleticu iz Madrida. S ponosom smo turnir poimenovali po njem,« je pojasnil vodja tržnega komuniciranja turnirja Vedran Smiljanić.

Osnovni cilj turnirja je medsebojno spoznavanje vrstnikov iz različnih krajev, držav in nogometnih okolij, obenem pa vsem udeležencem omogočiti čim več tekem ter jim ponuditi obilico zabave ob igranju nogometa. Skozi celoten turnir namreč poskrbijo za dobro voljo z organiziranim vodenim programom, spremljanjem rezultatov in organizacijo nagradnih iger za vse prisotne.

V znamenju rekorda

Pri organizaciji turnirja vsako leto pomagajo starši otrok domače mladinske šole, v katero je vključenih skoraj dvesto otrok. Tudi brez prostovoljnega dela trenerjev, številnih prostovoljcev in donatorjev vrhunsko organiziranega turnirja zagotovo ne bi bilo. Letos so že sredi marca našteli rekordno število prijavljenih ekip, med njimi tudi osem ženskih.

 Lansko leto je bilo za turnir prelomno, saj so se odločili vse skupaj dodatno organizacijsko nadgraditi, hkrati pa se je turnir prvič igral dva vikenda – zadnjega v maju in prvega v juniju. »Letos se nadejamo najkakovostnejše izvedbe turnirja. Nanj smo se odločili povabiti tudi nogometašice in s tem dodatno promovirati ženski nogomet v Sloveniji. Pričakujemo, da se bo v Škofji Loki v obeh koncih tedna zbralo več kot pet tisoč ljudi, ki bodo navijali za kar dvesto prijavljenih ekip. Med njimi bo zagotovo tudi veliko znanih imen iz sveta nogometa, saj so poleg Jana Oblaka na turnirju vsako leto prisotni številni aktualni in nekdanji člani slovenske nogometne reprezentance,« se nadeja vodja turnirja Sandi Hirkić.