V Torontu je Boston nastopil brez enega svojih najboljših igralcev, poškodovanega Patricea Bergerona, kljub temu pa prišel do zmage, ki ga je približala uvrstitvi v naslednji krog končnice. Gosti so v vsaki tretjini dosegli po en zadetek, strelci so bili Brad Marchand, Torey Krug in Jake DeBrusk, eden ključnih mož pa je bil tudi vratar Tuukka Rask, ki je obranil 31 strelov oziroma skoraj 97 odstotkov vseh poskusov gostiteljev. David Pastrnak je pri gostih dodal dve podaji.

Tomaš Plekanec je bil edini strelec domačih, uspešen je bil v prvi tretjini, Frederik Andersen pa je zbral 18 obramb. »Ponudili smo jim priložnosti in oni so jih izkoristili. Zdaj gre za biti ali ne biti,« je po tekmi povedal napadalec Toronta Mitch Marner.

Columbus pa je doma izgubil proti Washingtonu. Ta je po dveh tretjinah vodil z 2:0, v zadnji pa le še potrdil zmago, ki ga je pripeljala do izenačenja v zmagah. Jevgenij Kuznjecov je dosegel gol in dve podaji, Tom Wilson in Aleksander Ovečkin pa sta prispevala po gol in podajo. Pri gostih je bil uspešen še T.J. Oshie.

»Spravili smo se v luknjo, zdaj pa moramo nadaljevati s podobno igro in pritiskati. Naslednja tekma bo ključna. Nekdo bo prevzel vodstvo v tem dvoboju in potem je drugi potisnjen ob zid. Moramo zagotoviti, da bomo dobro pripravljeni,« je dejal trener Washingtona Barry Trotz.

Pri domačih je bil edini strelec Boone Jenner. »Nima smisla, da me sprašujete o tekmi. Zanič smo bili. Zanič. Gremo naprej in poglejmo, če bomo v soboto popoldne igrali bolje,« je bil kritičen strateg domačih John Tortorella.

Ekipe igrajo na štiri zmage.