V moštvenih športih lahko zelo redko rečemo, da je za zmago na določeni tekmi zaslužen samo en posameznik. Tudi če je nekdo še tako izstopal, je za uspeh potreboval pomoč soigralcev. A v 9. krogu lige za prvaka se je Blaž Mahkovic resnično približal temu, da je skoraj lastnoročno opravil s prvakom 2. lige ABA Krko. 28-letni krilni košarkar je namreč tekmo sklenil pri kar 31 točkah in s tem dosegel skoraj polovico točk svojega moštva (68), ob tem pa bil edini posameznik v domžalski ekipi, ki je obračun sklenil pri dvomestnem številu doseženih točk. Njegov statistični indeks je na koncu znašal 30, s tem pa je soglasno postal Dnevnikov igralec kroga.

Blaž Mahkovic je sicer že celotno letošnjo sezono gonilna sila Heliosa, saj je s povprečjem 20,1 dosežene točke prvi strelec, s 6,7 skoka na tekmo pa tudi najboljši skakalec moštva. Pri 28 letih Kranjčan verjetno igra najboljšo košarko v karieri, z odlično predstavo proti Krki pa je svojemu moštvu omogočil, da ostaja v igri za polfinale. Domžalčani namreč za Rogaško na četrtem mestu zaostajajo le za zmago, a jih do medsebojnega obračuna v 12. krogu čaka še trnova pot, saj pred tem odhajajo na zaporedna gostovanja k vodilnima Primorski in Olimpiji. Trener Jovan Beader se izziva ne boji, s tako dobrim Mahkovicem pa bo v naslednjih tekmah želeni cilj vsekakor precej laže uresničljiv.

V tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga je na drugem mestu pristal lanski zmagovalec Devin Oliver, ki je k visoki zmagi Olimpije proti Šentjurju prispeval 14 točk, šest skokov in štiri asistence. Tretje je zasedel Mitja Nikolić (zmaga Rogaške proti Iliriji, 17 točk, pet skokov, šest asistenc), četrtem Matic Rebec (zmaga Primorske proti Šenčurju, 18 točk, po tri skoke in asistence) in petem Dino Murić (poraz Šenčurja proti Primorski, 19 točk in devet skokov).