Tek je premierno zaživel lansko leto in je pritegnil veliko število tekačev in obiskovalcev. Glavna pobudnika teka Damjan Osredkar in Nina Battelino s pediatrične klinike pa skupaj z glavnim soorganizatorjem Založbo Rokus Klett že napovedujeta tretji Hop na Grad, ki bo spomladi prihodnje leto.

»Teki so potekali brez večjih zapletov, le pri najmlajših je bilo zaradi izrazite zagnanosti koristno, da je bil start pokrit s preprogo, da hujšega od nekaj solz ni bilo. Tekov na dva in na šest kilometrov se je udeležilo več kot 400 tekačev, zmagovalci pa so bili res hitri. Z izkupičkom 18.800 evrov, ki bodo podarjeni ustanovi za Pediatrično kliniko, smo zelo zadovoljni, saj nam bo uspelo kupiti napravo za merjenje zgradbe telesa, ki jo bodo s pridom uporabljali na nefrološkem oddelku pediatrične klinike za bolnike s kronično ledvično odpovedjo,« sta povedala Osredkar in Battelinova.

Tako sta se zahvalila vsem tekačem, prostovoljcem, pokroviteljem, podpornikom, ambasadorjem teka in drugim, ki so pripomogli, da je bil dogodek tako uspešen.