Poznejše analize so pokazale, da je najdeno okostje mamuta pripadalo izjemno velikemu samcu, ki je bil visok 361, dolg pa 574 centimetrov in je imel tudi zelo velika okla. V celoti ohranjeni okel namreč meri 270 centimetrov. Restavrirano okostje mamuta si je mogoče ogledati v Prirodoslovnem muzeju v Ljubljani.

Ob pomembni obletnici odkritja pa kamniški zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z Društvom Peter Naglič, Medobčinskim muzejem Kamnik, Paleontološko zbirko Hitij in Žalohar, Prirodoslovnim muzejem Ljubljana in prof. Danijelom Bezekom prireja razstavo »80 let neveljskega mamuta«. Odprli jo bodo v petek ob 17. uri v Galeriji Doma kulture Kamnik.

Na otvoritvi bodo sodelujoči v razstavi predstavili različne vidike tega pomembnega odkritja. Razstavljen bo nabor fotografij, ki so nastale med regulacijo potoka Nevljice in posledičnem odkritju okostja mamuta leta 1938. Te fotografije, ki sta jih posnela Peter Naglič in Stane Cuderman, danes predstavljajo ključen vir pri ohranjanju spomina na najdbo. Razstavljeni bodo tudi posamezni paleontološki elementi iz zbirke Hitij in Žalohar, Medobčinski muzej Kamnik pa bo predstavil arheološke vidike pri evidentiranju in vzdrževanju okostja neveljskega mamuta, poudarjajo organizatorji razstave, ki bo odprta do 18. maja. Vstop je prost.