Problematičen je bil del intervjuja, ki ga je Cerar dal za Siol.net konec prejšnjega meseca. V njem je namreč za Đuđićevo dejal, da je del kriminalne združbe. »To si želim videti v naši družbi, ne pa da predsednik SDS podpiše nezakonito pogodbo za 450 tisoč evrov, in to celo z neko gospo, ki je v kriminalni združbi. Zgodi se nič. Gre na televizijo in pojasni, da je vse v redu. To zame ni sprejemljivo.«

Po njenem mnenju Cerar ni imel nobenega dokaza, da bi bila obsojena za kakršnokoli kaznivo dejanje, vendar je kljub temu naklepno izjavil prav to, da je članica kriminalne združbe. »Kot doktor pravnih znanosti se je ob storitvi kaznivega dejanja zavedal posledic tega dejanja in ga kljub temu izvršil za dosego neznanih namenov,« je Đuđićeva zapisala v ovadbi.

Po informacijah spletnega portala Demokracija je Đuđićeva proti Cerarju vložila ovadbo zaradi razžalitve. V ovadbi, ki so jo objavili na portalu, je zapisala, da je ugledna pravnica iz Republike Srbske in da ni bila nikoli obsojena za noben prekršek, kaj šele za kaznivo dejanje, zoper njo pa se tudi ne vodi noben kazenski postopek. Svoje navedbe je podkrepila s priloženim potrdilom o nekaznovanosti ministrstva za notranje zadeve BiH in potrdilo slovenske finančne uprave, da državi ne dolguje ničesar.

Zapisala je še, da je bil Cerarjev namen škoditi njej kot pošteni pravnici, tako da jo označi za nekoga, ki je vpleten v kriminalne posle. Dodala je, da ji je bila s to izjavo povzročena velika gmotna škoda, saj veliko njenih strank prihaja iz Slovenije, a jih je zaradi Cerarjevih besed izgubila.

Đuđićeva je tožilstvo zaprosila, da prevzame kazenski pregon, sicer bo to storila sama kot subsidiarna tožilka.