Uvodne minute srečanja so pripadle vidno bolj zavzetim igralcem Olimpije, ki so prevladovali v posesti, v 12. minuti pa imeli tudi prvo priložnost. Mladi osrednji branilec Filip Uremović je na desnem robu kazenskega prostora zvito preigral Marcosa Tavaresa in poizkusil iz nekoliko slabšega položaja, mariborski vratar Jasmin Handanović pa je žogo izbil v kot. Dobrih pet minut kasneje je po podaji razpoloženega Ricarda Alvesa streljal hitri Issah Abass, a brez uspeha. Veliko težav je imela obramba Maribora tudi s spretnim Stefanom Savićem, ki je bil pogosto ustavljen s prekrškom.

Portugalski vezist Alves je bil v 28. minuti najbližje zadetku, ko je z levico sprožil s kakšnih 20 metrov, vendar bil premalo natančen, žoga pa je švignila mimo desne vratnice. Zatem se je ritem igre nekoliko umiril. Mariborčani so prvoti vratom prvič streljali šele v 37. minuti, ko je po prostem strelu do žoge prišel Saša Ivković, a je srbski branilec iz težkega položaja streljal krepko mimo vrat čuvaja mreže zelenih Aljaža Ivačiča.

Dare Vršič in Luka Zahović poživila igro Maribora

Do konca polčasa se je igra dodobra razživela, a sta se obe moštvi nekajkrat izkazali pri obrambnih nalogah ali pa so bili zaključki napadalcev enostavno preslabi. Po odmoru je bil sicer jasno viden napredek v igri Mariborčanov, ki so stopili višje in bili v začetnih minutah nadaljevanja bolj podjetni.

Ljubljančanom je uspelo zajeziti napad gostov, po seriji izvedenih kotov je v 63. minuti z razdalje močno in natančno meril Danijel Miškić, znova pa je bil na mestu zanesljivi Handanović. Štiri minute kasneje bi na drugi strani po napaki kapetana zelenih Branka Ilića pri vračanju žoge vratarju Ivačiću skorajda do strela prišel Luka Zahović, ki je v igro vstopil nekaj minut pred tem.

Je pa zato kmalu zatem svoj prvi zadetek v dresu Olimpije po imenitnem predložku dosegel 27-letni Nizozemec Mitch Appau, ko je v 69. minuti s polmočnim strelom stresel desno mrežico gostov. Vijolični so imeli okrogle tri minute zatem priložnost iz prostega strela, vendar je Dare Vršič zadel ljubljanski živi zid. Na drugi strani se je Handanović izkazal z neverjetno parado in žogo ob strelu z glavo Alvesa izbil z golove črte.

Neizkoriščena priložnost se je domačim maščevala v 82. minuti, ko je po predložku v osrčje Olimpijine obrambe v prazno mrežo zadel dobro postavljeni Luka Zahović. Pri izenačenem izidu 1:1 je tudi ostalo, kar pa bistveno bolj ustreza zmajem, saj imajo ob tekmi več še naprej 10 točk prednosti pred aktualnimi prvaki iz Maribora.

Olimpija:Maribor