Isner, 14. nosilec, je v polfinalu s 6:1 in 7:6 (2) premagal petega nosilca, Argentinca Juana Martina del Potra, četrtopostavljeni Zverev pa je bil s 7:5 (4) in 6:2 boljši od Španca Pabla Carrena Buste, 16. nosilca.

»Igral sem veliko pomembnih dvobojev, a nikoli mi ni uspel tako dober start v sezono kot letos. Igram dober tenis, morda najboljšega v zadnjih letih. Dobro sem začel turnir in stopnjeval svoje igre. Dobro se počutim, precej sveže, tako da se že res veselim finala,« je po zmagi dejal Isner.

»Ne želim govoriti o tenisu v tem trenutku. Želim ostati zdrav in morda bom izpustil nekaj turnirjev pred odprtim prvenstvom Francije. Zdaj bom šel domov, si privoščil dobro pojedino z žara, nekaj časa preživel s prijatelji in ne bom govoril o tenisu naslednjih nekaj dni,« pa je po dvoboju dejal Del Potro.

Isner se bo zdaj v finalu pomeril s petim nosilcem, mladim Zverevom, ki je v drugem polfinalu premagal Španca Carrena Busto. Za to je potreboval uro in 28 minut. Dvajsetletni Zverev bo lovil svoj sedmi posamični naslov na turneji ATP in prvega v tekoči sezoni.

»Vsak dan si želim dobro servirati. Srečo sem imel, da sem osvojil prvi niz in potem našel svojo igro v drugem,« pa je po zmagi povedal Zverev.