Precej lepšo popotnico s sabo nosi ljubljanska zasedba. Ta spomladi še ni oddala točke, prejela pa vsega dva zadetka. Še posebej prepričljiva je pred svojimi navijači, saj v tej sezoni v Stožicah ni zmagal še nihče, na zadnjih dveh tekmah na domačem terenu pa so izbranci Igorja Bišćana dosegli kar devet zadetkov.

»Zelo dobro smo odprli drugi del sezone in naredili vse, kar smo lahko, da derbi čakamo v pozitivnem vzdušju. Moramo se potruditi, da bo tako ostalo tudi do konca. Gre za specifično tekmo, niti približno ne bo lahko. Verjamem v svoje fante, v kakovost moštva in tudi v navijače, ki bodo prišli v Stožice,« je za spletno stran tekmovanja povedal Bišćan. Ta bo imel na voljo praktično vse igralce, tudi kapetana Branka Ilića.

»Cilj je zmaga. Verjamem, da bodo tudi navijači tisti, ki nam bodo dali dodaten zagon. Pričakujem polne Stožice in odlično podporo. Ne smemo zaspati na dobrih rezultatih. Derbi je posebna tekma, ne glede na formo in stanje na lestvici, je to tekma zase. Moram poudariti, da fantje odlično delamo. Skupaj s polnimi Stožicami bomo morali garati za uspeh, saj brez borbe zagotovo ne bo zmage,« pravi Ilić.

Mariborski tabor previden z napovedmi

Mariborčani so za razliko pred tokratno tekmo z napovedmi previdnejši, vseeno pa je videnje pred tekmo z Ljubljančani na uradni strani lige zaupal trener vijoličnih DarkoMilanič: »Kako v derbi? Samo na takšen način, kot smo ga prikazali v tekmi s Sturmom (2:1). Z mislijo, da bomo z moštveno predstavo delovali na igrišču, kot si želimo. Da bomo znali tudi potrpeti v tistih trenutkih, ko se znajdemo pod pritiskom. Predvsem pa, da ostanemo mirni, prepričani v svoje zmožnosti in tako pridemo do pozitivnega trenutka.«

Branilec Saša Ivković pa je za mariborsko spletno stran dejal: »Opravili smo veliko treningov, vse z namenom, da se ustrezno pripravimo na naslednji dvoboj. Na derbi z Olimpijo. Vmes smo imeli koristno in zelo dobrodošlo preizkušnjo proti Sturmu, na kateri smo opravili dobro delo in si povrnili nekaj samozavesti, zadnje dni pa bomo namenili zaključnim pripravam na nestrpno pričakovano sobotno tekmo.«

Ekipi sta se od sezone 2009/10 pomerili 34-krat. Precej več uspeha imajo Mariborčani, ki so zmagali na kar 17 tekmah, Olimpija pa zgolj na treh, 14 tekem se je končalo brez zmagovalca. Tudi v Stožicah imajo več uspeha vijoličasti (sedem zmag, dva poraza in osem neodločenih izidov).