Domžalčani so bili po treh odigranih tekmah še brez zmage in so točki nujno potrebovali, da bi pobegnili z zadnjega mesta, na drugi strani pa Olimpija v prvih treh krogih še ni imela poraza. Današnji dvoboj je končal obe seriji, saj so Domžalčani predvsem s prepričljivim drugim polčasom prišli do visoke zmage.

V prvi polovici tekme sta imeli obe ekipi nekaj nihanj, saj nista znali zadržati prednosti. Gostje so dobili prvo četrtino, potem pa so Domžalčani v začetku druge povedli, vodstvo pa obdržali in še povečali ob polčasu, ko so imeli deset točk razlike (43:33).

A Ljubljančani se takrat še niso predali. V začetku tretje četrtine so izredno hitro prišli do aktivnega rezultata, z delnim izidom 11:0 pa celo do minimalnega vodstva s 44:43. Toda v naslednjem napadu je Jure Besedič zadel trojko, s katero je napovedal nov vzpon Helios Suns. Zdaj so oni imeli serijo 10-1, po vodstvu s 53:45 pa se tekmeci niso več pobrali.

Zadnji del so Domžalčani rutinirano pripeljali do konca, razlika je bila vseskozi dovolj velika, da zmaga ni bila vprašljiva, na manj kot -10 zeleno-belim ni uspelo priti in tekma se je končala z visoko zmago domžalske ekipe.

Za domače je Jure Pelko dosegel 25 točk, dobro pa sta mu pomagala še Besedič (pet trojk) in Blaž Mahkovic s 17 in 16 točkami. Pri gostih je sicer izstopal Jordan Morgan (dosegel je dvojni dvojček z 21 točkami in 10 skoki), 13 točk pa je dodal še Mitchell McCarron.

V naslednjem krogu bo Petrol Olimpija 30. marca gostila tekmeca z vrha lestvice Sixt Primorsko, Helios Suns bodo dan pozneje gostovali pri Rogaški.