Digi Hub povezuje talente Sportine Group s strokovnjaki, raziskovalci, podjetniki in organizacijami, ki so nad dosežki novih tehnologij navdušeni in jih hitro implementirajo v poslovne modele. Cilj je implementirati nov način vodenja projektov, da bi postali hitrejši, učinkovitejši in bi našim kupcem čim bolj olajšali nakupno pot in izbiro najboljšega modnega izdelka ali modne kombinacije. Digi Hub ima v DNK svoje vizije zapisano, da Sportino Group vrne med vodilna tehnološka trgovska podjetja.

Velike zgodbe nastanejo v garaži

Digi Huba se je že prijel vzdevek garaža. Največje zgodbe se vedno začnejo v garaži, pa naj gre za svetovne velikane na področju IT, komunikacijskih tehnologij in platform, e-prodaje in distribucije, enako pa se je začela tudi zgodba Sportine Group, v garaži pred 25 leti.

Digi Hub je hkrati valilnica nove korporativne kulture, kjer naj prevladajo podjetniški duh, odprtost, kreativnost, učinkovitost, inovativnost, prijateljstvo in zabava. Digi Hub je prostor, ki deluje po načelu odprtega inoviranja in je osredotočen v implementacijo najnovejših tehnologij na področju mode, pametnih izdelkov in prodaje.

Ustanovljen je za centralizacijo vodenja in upravljanja projektov digitalnega razvoja Sportine Group, ki poteka na vseh poslovnih funkcijah v podjetju. Temeljna naloga Digi Hub-a je povezovati Sportinine talente z zunanjimi strokovnjaki, raziskovalci, podjetniki in entuziasti. Trdno namreč verjamemo, da je za uspeh podjetja ključno, da čim več znanja in aktualnih dognanj implementira v poslovni model. Prednostno pri tem mislimo na znanje blockchain tehnologij, kriptovalut, odločanja na podlagi podatkov in integracijo najboljših IT ter procesnih rešitev na posameznih poslovnih področjih.

Prostor za vsakega

Prostori so oblikovani kot odprta pisarna (»open office«), ki jo napaja enakomerna naravna osvetlitev. Z reciklažo obstoječih lesenih pregradnih sten so v skupnem prostoru ustvarjeni podambienti, ki omogočajo različne funkcije. Najdemo prostor za sestanke, čajno kuhinjo, kotiček za sprostitev, klepet ter različne stopnje zasebnosti.

Dinamičen sistem predelnih sten gradi podprostore specifičnih velikosti in prehodnosti, ki ustvarjajo posebne ambiente in prostorska doživetja. Reciklirana ogledala na zadnji steni zrcalijo in podvajajo pisarniški prostor. Igriva cmyk barvna shema zaživi kot grafičen prostor z osrednjim elementom t. i. catwalka, kjer vsakodnevno poteka revija kreativnih idej. Odslužena izložbena oprema, ki je obležala v pozabljenih kotih skladišča, je v Digi Hubu dobila novo priložnost, da navduši in preseneti. slo