Hirscher je vodil že po prvi vožnji in v finalu le potrdil status najboljšega.

Aktualni veleslalomski olimpijski prvak je osvojil svojo že 58. zmago v svetovnem pokalu, 28. veleslalomsko. Pred njim na moški lestvici je le sloviti Šved Ingemar Stenmark z 86 zmagami, od tega 46 veleslalomskih.

Boj za veleslalomsko krono sezone je bil že vnaprej odločen. Hirscher si je že pred prihodom na Švedsko zagotovil kar tri kristalne globuse, velikega za že sedmo zaporedno zmagoslavje v skupnem seštevku sezone ter mala za dobljena seštevka tako veleslaloma kot slaloma.

Hirscher je v tej sezoni svetovnega pokala zbral že 13 zmag, od tega je zmagal na sedmih klasičnih veleslalomih, dobil pa je tudi olimpijski veleslalom. Po številu zmag v eni sezoni se je izenačil s Stenmarkom in rojakom Hermannom Maierjem. Že jutri na slalomu pa se lahko izenači s Švicarko Vreni Schneider, ki je v sezoni 1988/89 štirinajstkrat zmagala, kar je največ v tej statistični kategoriji alpskega smučanja v ženski in moški konkurenci.

Kranjec, ki je na veleslalomu v Kranjski Gori prvič nastopil kot del najboljše sedmerice na startu, je na prvi progi vpisal četrti čas, na drugi progi pa je boj za stotinke izgubil zlasti na zadnji prelomnici. Kranjec je s petim mestom izenačil drugi najboljši dosežek v tej sezoni svetovnega pokala. Peti je bil tudi na veleslalomih v Kranjski Gori in Adelbodnu. Za Kranjcem je najboljša sezona v karieri, ki jo je kronal s prvimi stopničkami v svetovnem pokalu. Tretji je bil decembra na veleslalomu v Alta Badii. Olimpijski veleslalom je končal na četrtem mestu.