Slovenska profesionalna boksarka Ema "The Princess" Kozin ima zdaj na svojem računu 13 zmag, brez poraza. Sprva bi se morala v noči na soboto v Oklahoma Cityju v ZDA pomeriti z Južnoafričanko Npule Ngubane, a je ta zaradi zapleta z vizo ostala brez dvoboja.

Ameriške oblasti kljub zagotovilom Južnoafričanki niso odobrile začasne vize. Tudi po posredovanju ministrstva za šport ter organizatorja iz ZDA je bila prošnja zavrnjena. Prireditelji so Kozinovi uredili obračun z novo nasprotnico, Madžarko Halasijevo. Triintridesetletna Madžarka je bila nedavno tudi svetovna prvakinja po verziji IBF.

Kozinova je naslov po verziji Wiba osvojila 16. decembra v Banjaluki, kjer je ugnala Madžarko Doro Tollar s tehničnim knock-outom v tretji rundi. Komaj 19-letna Ljubljančanka je trenutno najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini poklicnega boksa na svetu.

Slovenski javnosti se bo po vrnitvi iz ZDA predstavila na novinarski konferenci v torek, 20. marca ob 12. uri, na lokaciji podjetja Jarška c. 10b v Ljubljani.