Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je odpotovala v Miami, kjer bo naslednji teden nastopila na turnirju serije masters 1000. Dalila Jakupović bo ta teden igrala v Shenzhenu na Kitajskem, kjer se bo v prvem krogu pomerila s kvalifikantko Uzbekistanko Sabino Šaripovo. Pomembni vlogi na najmočnejšem teniškem turnirju ta teden v Indian Wellsu igrata Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, ki sta se s svojima partnericama uvrstila v četrtfinale turnirja dvojic.

Za največje presenečenje uvodnih krogov turnirja v Indian Wellsu, kjer je bil lani najboljši Švicar Roger Federer, je poskrbel kvalifikant Taro Daniel. Japonec je bil s 7:6 (3), 4:6, 6:1 boljši od Srba Novaka Đokovića, petkratnega zmagovalca turnirja v ameriški puščavi. Đoković se je predstavil v najslabši luči v zadnjih letih, saj je bil povsem razglašen. Nekdanji prvi igralec sveta je storil kar 58 neizsiljenih napak, tekmec 25. »To je bil eden tistih dni, ko ne gre. Povsem sem izgubil ritem,« je priznal Novak Đoković. Na drugem turnirju zapored je v uvodnem krogu izgubil Bolgar Grigor Dimitrov. Tokrat ga je premagal Španec Fernando Verdasco. Španec je pri 34 letih znova našel formo, s katero premaguje višje postavljene igralce, saj je v tej sezoni zbral že nekaj odmevnih skalpov.

Kot kaže, je pravo formo našel tudi Blaž Rola. Sedemindvajsetletni Ptujčan se je v kvalifikacijah turnirja v Shenzenu po treh posamičnih zmagah prebil na glavni turnir. V prvem krogu je bil s 7:5, 6:2 boljši od Italijana Andrea Pellegrina, v drugem pa s 7:5, 7:6 (4) od Latvijca Martinsa Podzusa. V odločilnem dvoboju je včeraj Rola s 6:3, 6:4 premagal 22-letnega Italijana Gianluigija Quinzija, nekdaj izvrstnega igralca v mladinski kategoriji, ki se v članski konkurenci ne znajde. Rola je odlično serviral, osvojil kar 85 odstotkov točk na prvi servis, na drugega pa 67, zato je imel tekmec le eno priložnost za odvzem servisa. Rola se bo na glavnem turnirju pomeril s petim nosilcem, Nemcem Yannickom Madnom, 148. igralcem sveta, ki ga je slovenski igralec predlani premagal na edinem medsebojnem dvoboju v Perugii, kjer je bil boljši v podaljšani igri odločilnega niza. V Shenzenu bo nastopil tudi Blaž Kavčič. Ljubljančan bo kot 116. igralec sveta tretji nosilec, njegov tekmec v prvem krogu pa bo 27-letni Belorus Uladzimiro Ignatik, ki je bil pred tremi leti boljši na edinem medsebojnem dvoboju.

Danes se bo v Irvingu v Teksasu začel glavni turnir svetovnega izziva, na katerem bo lansko lovoriko branil najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene.