Gazela LOTRIČ Meroslovje ima v Selcah pri Železnikih odprto delovno mesto referenta logistike. Kandidati naj imajo poleg ustrezne izobrazbe V. stopnje izkušnje z delom v logistiki, znajo angleško in hrvaško. Prijave sprejemajo do naslednje sobote, torej 10. marca, na naslovu maja@lotric.si ali preko spletnega obrazca.

Redno v Zlati niti

Izbrani kandidat bo delal samo v dopoldanski izmeni, po preizkusni dobi treh mesecev pa ga bodo zaposlili za nedoločen čas. Družinska gazela, ki redno sodeluje v izboru najboljših zaposlovalcev Zlata nit, sicer v Selcah zaposluje več kot 50 ljudi, v celotni skupini v šestih državah pa dela že več kot 110 ljudi. Če se bodo neizbrani kandidati strinjali, bodo njihove podatke shranili v interni bazi in jih na pogovor za delo povabili od drugi primerni priložnosti.

Sicer pa je gazela Lotrič nedavno zaradi potreb po večjih prostorih od Mercatorja kupila dve nadstropji prostorov salona Alples v Železnikih in tako pridobila dobrih tisoč kvadratnih metrov. »Investicija je bila  nujna, saj med drugim potrebujemo večje prostore za testiranja in izdelavo novega izdelka – merilnega sistema Trames,« je pojasnil direktor Marko Lotrič (na sliki).

Devet podjetij v šestih državah

V skupini LOTRIČ Metrology, ki ima devet podjetij v šestih državah, zaposluje pa že več kot 110 ljudi, so s potekom internacionalizacije zadovoljni. Njihovo hčerinsko podjetje LOTRIČ Messtechnik, ki so ga ustanovili 2016 v Beljaku v Avstriji, pokriva tudi Madžarsko in Romunijo. Podjetje naj bi letos že začelo pozitivno poslovati. Okrepili so tudi svoj položaj na Hrvaškem, kjer sicer deluje hčerinsko podjetje LOTRIČ Mjeriteljstvo, saj so postali solastnik podjetja Tehničar Servag, s katerim sicer sodelujejo že 12 let. slo