Šestindvajsetletni Američan Kenworthy je bil v nedeljo v snežnem parku 12., na naslovnice pa se je uvrstil zaradi poljuba s svojim partnerjem. Poljub so mediji označili za mejnik v zgodovini iger, posnetek pa je množično zaokrožil tudi po družbenih omrežjih.

Kenworthy je na twitterju ob fotografiji poljuba zapisal, da se ni zavedal, da so kamere ujele trenutek, a da je zelo vesel, da so ga. Pripisal je, da kot otrok ni nikoli sanjal, da bi lahko videl poljub med moškima na televiziji z olimpijskih iger. »Ljubezen je ljubezen,« je dodal.

Kmalu po posnetem poljubu je po poročanju tiskovne agencije AFP tudi ocenil, da so se časi v samo nekaj letih spremenili. Po njegovem mnenju se lahko homofobija in predsodki razbijejo le s tovrstnimi dejanji. Dodal je še, da si je že na prejšnjih olimpijskih igrah zelo želel poljubiti partnerja v izteku, a ga je bilo tega preveč strah.

Kenworthy ni edini razkriti gejevski športnik na letošnjih olimpijskih igrah. Kanadski umetnostni drsalec Eric Radford je v Južni Koreji postal prvi razkriti gej, ki je na zimskih olimpijskih igrah zmagal na ekipni tekmi.