Chastan je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil, da Faivrejeve pripombe po tekmi niso bile v ekipnem duhu, in da ne bo nastopil na sobotni ekipni tekmi. Faivre je sicer na lanskem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu zmagal v ekipni tekmi, skupaj z Alexisom Pinturaultom, ki je na igrah v Pjongčangu osvojil že dve medalji.

Nedeljski veleslalom pa je 26-letni Francoz, ki je v zvezi z ameriško smučarko Mikaelo Shiffrin, končal na sedmem mestu. Zmagal je Avstrijec Marcel Hirscher, med prvo sedmerico pa so bili štirje Francozi. Najvišje uvrščeni med njimi je bil Pinturault na tretjem mestu, Thomas Fanara je bil peti, Victor Muffat-Jeandet pa šesti.

Ko so ga novinarji vprašali, kaj si misli o dobrem rezultatu francoske ekipe, je Faivre izstrelil, da ga ekipa sploh ne zanima. »Tu sem, da tekmujem le zase. Ne pričakujte čudežev, moje najboljše mesto v svetovnem pokalu je osmo,« je dejal.

Faivre, ki se je pozneje opravičil na družbenih omrežjih, je pojasnil, da je bil razočaran nad svojim rezultatom. »Čutil sem, da v drugi vožnji dobro smučam, a ko sem videl, kje sem končal, je bilo kot bi dobil udarec v obraz.«