Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili s Telekoma Slovenije, je upravno sodišče razsodilo, da se tožbi Telekoma Slovenije delno ugodi, in sicer v delu, v katerem se mu očita zlorabo prevladujočega položaja na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom v Sloveniji.

S tem naj bi med 1. julijem 2005 in 22. septembrom 2008 alternativnim operaterjem zagotavljanje svoje veleprodajne storitve širokopasovnega dostopa z bitnim tokom pogojeval s sprejemom dodatnih obveznosti, to je obveznosti zakupa telefonskega priključka s strani končnega uporabnika ali operaterja, ki glede na trgovinske običaje in glede na lastno prakso niso bile potrebne.

V tem delu je sodišče odločbo AVK odpravilo, v ostalem delu pa je Telekomovo tožbo zavrnilo. Telekom bo sodbo preučil in se na podlagi tega odločil glede nadaljnjih ukrepov, so še pojasnili v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze.

AVK je leta 2013 z odločbo ugotovil, da je Telekom pred leti prevladujoči položaj na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom prek bakrenega omrežja v Sloveniji zlorabljal tako, da je operaterjem oz. internetnim ponudnikom pogojeval priključitev ADSL s predhodnim zakupom ISDN-priključka s strani končnih uporabnikov.