Štante je v prvi vožnji prejel oceno 24,50, v drugi je bil bolj prepričljiv ter je prejel oceno 52,25, kar je bilo dovolj za 25. mesto. Ravnjak, finalist snežnega žleba na olimpijskih igrah pred štirimi leti v Sočiju, je kvalifikacije sicer začel zelo dobro. Za svoj prvi nastop je dobil oceno 72,50, ki mu je po prvih 29 nastopih zagotavljala finale, bil je 10. Toda v drugi vožnji so deskarji drug za drugim izboljševali prve dosežke, 21-letni Slovenec je zdrsnil iz prve dvanajsterice.

White je vodil že po prvi vožnji, ko je dobil seštevek točk 93,25. V drugi ga je izzval Avstralec Scotty James, ki je svoje delo opravil izjemno in prejel oceno 96,75. Toda takoj za njim se je v snežni žleb še drugič podal Američan in še izboljšal Avstralčev seštevek. Kvalifikacije je končal z oceno 98,50. Na tretjem mestu je končal Japonec Ajumu Hirano (95,25).

V ženski konkurenci zlato Amričanki Kimovi

Chloe Kim si je zmago prideskala z dosežkom 98,25 točke, izkupičkom, ki ga je prejela v zadnji, tretji vožnji, ko je že vedela, da jih nihče več ne more vzeti zlate medalje. Drugo mesto je osvojila Kitajka Jiayu Liu (89,75), tretje pa Kimina rojakinja Arielle Gold (85,75 točke).

Slovenska deskarka Kaja Verdnik je svoje prve olimpijske igre pričakovano končala v ponedeljkovih kvalifikacijah snežnega žleba. Zasedla je 21. mesto.