V razprodanem Zlatorogu pivovarji (brez kapetana Davida Razgorja, ki si je na treningu poškodoval mečno mišico, in že dlje časa odsotnega Luka Mitrovića) sicer niso niti enkrat vodili ali držali remi, a so vseeno namučili zvezdniško zasedbo iz Pariza. Toda uvod tega ni nakazoval, kajti PSG je že po šestih minutah povedel za štiri gole (6:2), šest minut pred koncem prvega polčasa pa za rekordnih sedem (16:9). Celjani – Borut Mačkovšek je v prvih 30 minutah dosegel pet golov – so se v končnici pred odhodom na odmor z delnim izidom 4:0 vsaj delno vrnili med žive, še toliko bolj pa prav sredi drugega polčasa, ko so prišli samo na minus dva (18:20).

A upanja, da bi se gostitelji izognili osmemu porazu na enajsti evropski tekmi v sezoni, je bilo hitro konec. Ekipa nekdanjega celjskega trenerja Zvonimirja Serdarušića, v kateri je manjkal Danec Mikkel Hansen, drugi strelec EP na Hrvaškem, je hitro povedla s 25:19. Celjani so se pariškemu klubu, ki ga je leta 2012 kupila katarska družba Qatar Sports Investments, dvakrat še približali na minus tri (23:26, 24:27), vendar niso resneje ogrozili zmage PSG, na koncu pa so izgubili z enako razliko petih golov kot oktobra lani v Parizu (27:32).

»Žal v prvem polčasu nismo bili takšna ekipa, kot bi morali biti. To smo bili delno šele v drugem, a nismo izkoristili nekaj čistih priložnosti, da bi se še bolj približali PSG. Za uspeh proti Parižanom moraš biti na maksimumu, mi pa tokrat nismo bili,« je dejal celjski trener Branko Tamše. Gostujoči igralec Jesper Nielsen, ki je s Švedsko na EP na Hrvaškem osvojil srebrno kolajno, kljub zmagi ni bil povsem zadovoljen: »Zelo smo lahko zadovoljni s prvim polčasom in našo igro, ne pa tudi z drugim. Zgrešili smo nekaj priložnosti, kar so mladi Celjani izkoristili. Borili so se, kar počno ves čas, to pa je za nasprotnika zelo naporno. Nekajkrat so nam resno zagrozili, vendar smo se uspeli zbrati.«

Skupina B, 11. krog: Flensburg – Kielce 32:32 (17:21), Celje – PSG 26:31 (13:17), Kiel – Veszprem 22:20 (14:9), Meškov – Aalborg 23:23 (10:12).

Pustni polom na Kodeljevem

Rokometašicam Krima tudi na pustno soboto ni uspelo prekiniti črnega niza proti Györu, ki ga še nikoli niso premagale. Aktualne prvakinje Evrope so na Kodeljevem igrale v oslabljeni zasedbi, a se vseeno sprehodile skozi Ljubljano. Krimovke so v prvem polčasu (čeprav so hitro zaostale z 1:5) še nekako držale korak z Madžarkami, v nadaljevanju pa je šlo za igro mačke z mišjo. Domače gledalce je v dobro voljo med polčasoma spravila izbira najlepših in najizvirnejših pustnih šem, ki so bile tudi nagrajene, precej manj zadovoljstva pa so jim pripravile njihove ljubljenke na igrišču. Györ, ki ga je spodbujalo veliko navijačev, ki so povsem preglasili domače, je zlahka polnil Krimovo mrežo in deset minut pred koncem prvič povedel za deset golov (27:17), rekordna prednost pa je znašala kar dvanajst (29:17).

»Upali smo, da bo Györ težko nadomestil manjkajoče poškodovane igralke in da bi mi lahko to izkoristili v svoj prid. A kljub dobri pripravi in analizi nasprotnika smo zaradi mladosti in neizkušenosti preveč grešili v napadu,« se nadeja Krimov trener Uroš Bregar. Gostujoči strateg, Španec Ambros Martin, je žarel od zadovoljstva: »To je bila vseh šestdeset minut naša fantastična predstava, občutki so neverjetni. Igrali smo popolno v vseh elementih igre in to je bila naša najboljša igra v tej sezoni.«

Skupina I, 3. krog: Krim Mercator – Györ 21:32 (12:15), CSM Bukarešta – Rostov 22:22 (11:12), Nyköbing – Midtjylland 21:21 (11:10).