Zdaj, dve leti pozneje, je objava fotografije na instagramu njegovega znanca po naključju razkrila, da ima britanski igralec stavek res napisan na desni roki. In to z velikimi tiskanimi črkami, torej ni čakal na Leonardov lepopis.

Te dni je v javnost prišla še ena skrivnost postavnega britanskega igralca. Leta 1999 je posnel rap skladbe. Zdaj so jih objavili na portalu Bandcamp s podpisom: »Posneto v spalnici leta 1999, nikoli dokončano. Besedilo in izvedba Toma Hardy.« Rapala sta skupaj z zdaj z baftami nagrajenim televizijskim scenaristom Edom Tracyjem. Posnetke, na katerih Hardy rapa, da »bi bil rad na televiziji, da bi ga ljudje videli«, je objavil prav Tracy, saj ga je nedolgo pred tem Hardy spraševal, ali ima še vedno shranjeno njegovo rapanje. Kritiki menijo, da sodi med igralce, ki najbolje rapajo.

Nedavno se je izkazal tudi kot velik ljubitelj živali: na svojem instagramu je pozval, naj ljudje posvojijo štiri pasje mladičke, ki jih je nekdo pustil ob cesti. Redno sodeluje z lokalnim zavetiščem za živali.