»V noči erotičnega filma se poklanjamo zgodovini nekoč erotičnega in še danes legendarnega Kina Sloga ter posebnemu poglavju filmske dediščine, kinematografski erotiki v vsej raznolikosti njenih filmskih govoric,« so zapisali pri Kinodvoru, kjer filmski večer v znamenju erotike oglašujejo tudi kot »valentinovo predigro«.

Sensuela in Radoživa Lola

Večer bo ob 19. uri uvedel poslednji film velemojstra finske klasične melodrame Teuva Tulia in njegova Sensuela (1973). Ob koncu 2. svetovne vojne se Laponka Laila usodno zaljubi v modrookega nacističnega pilota Hansa, ki v njej prebudi kipeče strasti. Pri Kinodvoru so film označili za enega »najbolj čudno prismuknjenih vrhuncev seksploatacijskega filma vseh časov«.

Utelešenje dekliške drznosti je Radoživa Lola italijanskega režiserja Tinta Brassa iz leta 1998. Dogajanje je postavljeno na italijansko podeželje v 50. leta prejšnjega stoletja, kjer Lola, ki ji vaščani pravijo Monella (Pobalinka), na vse pretege skuša zapeljati svojega zaročenca, pekovskega vajenca Masetta.

»Vrhovni poet italijanske erotike Tinto Brass daje duška svojemu igrivemu voajerizmu v mehkoerotični komediji Monella. Nostalgični napevi, romantične podobe podeželja, radoživa in razuzdana mladost ter dekliška drznost so v mehkem fokusu Brassove očarljive in slastne hvalnice življenju,« so navedli pri Kinodvoru.

V delavnici le pokvarjeni moški

Noč erotičnega filma bo 15 minut pred polnočjo zaokrožila »strašansko smešna in strahotno seksi porno komedija« Avtomehaničarke v režiji Američana Garyja Graverja. Štiri mladenke odprejo svojo avtomehanično delavnico, a namesto pokvarjenih avtomobilov najdejo le pokvarjene moške, je vsebino povzela kuratorica programa Maša Peče. Pred tem bodo predvajali kratki francoski film neznanega avtorja Strah in strast (1967).

V Kinodvoru so poudarili, da bodo erotične filme z drznimi, srčnimi in strastnimi protagonistkami kot vselej ponudili na 35-milimetrskih filmskih kopijah, za t. i. Aftersex pa bo poskrbel Radio Študent. Vstopnice za projekcije so še na voljo, tudi polovica paketov za ogled vseh treh filmov, so sporočili iz Kinodvora.