Še jutrišnja tekma proti Plami Pur (ob 19. uri) v 17. krogu 2. SKL in 38-letni Primož Brezec bo za vedno pomahal v slovo aktivnemu igranju košarke. Čeprav 217 centimetrov visoki Sežančan že opravlja vlogo mednarodnega skavta za NBA-moštvo Cleveland Cavaliers, se je želel od košarkarskega parketa posloviti v dresu matičnega kluba.

»Prvo pravo priložnost v članski konkurenci sem v dresu takratnega Kraškega zidarja iz Sežane dobil v sezoni 1996/97, ko je bil trener Mario Gerjević. Zelo lepa zgodba, v kateri se mi je uspelo dokazati in pozneje podpisati prvo profesionalno pogodbo z Olimpijo,« se začetkov v članski košarki spominja Primož Brezec, ki je pred tekmo s Plamo Pur opravil nekaj treningov z moštvom. Če bo šlo vse po načrtih, bo na parketu prebil 39 minut in 53 sekund ter tako igrišče zapustil sedem sekund pred koncem. Prav številka sedem je bila namreč tista, ki je Brezca spremljala na hrbtu večino športne poti.

V svoji karieri je Brezec nosil drese 15 različnih klubov, od tega šestih v ligi NBA. V zgodovino se je zapisal kot igralec, ki je dosegel prvi koš za NBA-franšizo Charlotte Bobcats in tudi prvo točko s črte prostih metov ob odprtju dvorane Stožice, ko je v sklopu priprav na SP 2010 v Ljubljani gostovala Španija. V reprezentančnem dresu je zbral 49 uradnih nastopov in na njih dosegel 382 točk.