Slovensko zagonsko podjetje InsurePal, ki ga vodita Matjaž Peterman in Tomaž Volk, je oblikovalo prvo platformo za zavarovanje, ki deluje na tehnologiji veriženja blokov in na svetovni platformi uvaja s patentom zaščiteno inovacijo po metodi socialnega vplivanja. Podjetje je nedavno zmagalo na tekmovalnem delu mednarodne konference o decentralizaciji d10e z nagradnim skladom sto tisoč dolarjev, danes pa je s pomočjo prodaje preostalega deleža kriptožetonov, ki jih je izdalo podjetje in naj bi bili v prihodnosti uporabni v transkacijah, uspelo zbrati zastavljeni cilj 18 milijonov dolarjev zagonskega kapitala.

V predprodaji, ki se je končala 3. januarja, so prodali že 70 odstotkov žetonov, preostalih 69,3 milijona pa so danes uspešno prodali v vsega 80 sekundah.

Zbrana sredstva nameravajo nameniti predvsem razvoju tehnološke platforme in zavarovalniških modulov po metodi socialnega vplivanja ter pridobivanju regulativnih dovoljenj in za sklepanje mednarodnih partnerstev. Podjetje ocenjuje, da bodo bo zavarovanje pri njih mogoče kupiti že čez pol leta.