Becker mlajši, sin nemške teniške legende, je odločitev sprejel potem ko se je o tem posvetoval z očetom.

»Pooblastili so me, da glede poslanca Jensa Maierja na podlagi očitno rasističnega tvita hitro izvedem vse potrebne ukrepe po kriminalistični in civilni zakonodaji,« je za Bild povedal odvetnik družine Becker Christian-Oliver Moser.

Maier, nekdanji sodnik, ki je eden od skoraj 100 članov stranke Alternativa za Nemčijo (AfD), izvoljenih v nemški parlament, je Noaha Beckerja napadel zaradi izjave v intervjuju, v katerem se je med drugim pritoževal nad dejstvom, da ga vidijo le kot sina slavnega očeta.

Mladi Becker, ki se je po ločitvi staršev z mamo preselil v Miami, je v reviji Emotion spregovoril tudi o rasizmu v svoji drugi oziroma prvi domovini. Povedal je, da je bil zaradi barve svoje kože že napaden: »V primerjavi z Londonom ali Parizom je Berlin zelo belsko mesto. Če me danes pozdravi temnopolti moški, sem zaradi različnih negativnih izkušenj veliko bolj solidaren z mojimi brati.«

»Zdi se, da je mali polzamorec dobil premalo pozornosti – to je edina razlaga za njegovo vedenje,« je pisalo v tvitu, ki naj bi ga v torek poslal Maier. Ta sicer trdi, da ga ni zapisal on, temveč nekdo iz njegovega osebja. Tvit je bil medtem že izbrisan.