Srbska tiskovna agencija Tanjug je najprej napovedala, da se bo Đoković vrnil v Abu Dabiju, a je danes poročala, da najboljši srbski teniški igralec v zgodovini na ekshibicijskem turnirju v Združenih arabskih Emiratih vendarle ne bo igral.

Organizatorji tega turnirja, ki je bolj kot ne promocijskega značaja in ne sodi na tekmovalni spored turnirjev pod okriljem združenja ATP, so že napovedali, da se bo Đoković, ki je bil v uvodnem krogu prost, danes v polfinalu pomeril s Špancem Robertom Bautista Agutom, ki je v četrtkovem prvem krogu premagal Rusa Andreja Rubljeva s 7:5, 6:2. Seveda z dvobojem Đoković – Bautista Agut ne bo nič. Drugega polfinalista bo dal dvoboj Avstrijca Dominica Thiema in Južnoafričana Kevina Andersona.

»Zelo sem razočaran, ker ne bom nastopil na turnirju v Abu Dabiju. Žal sem pred nekaj dnevi znova začutil bolečino v komolcu, po pregledu pa so mi zdravniki svetovali, naj raje ne tvegam in naj izpustim turnir ter nemudoma nadaljujem terapije,« je sporočil Đoković.

»Ne preostane mi nič drugega, kot da sprejmem položaj, v katerem sem trenutno, in počakam, da bodo učinkovale terapije, da bi se lahko čim prej vrnil na igrišča ter znova ujel tekmovalni ritem. Ta odpoved lahko vpliva tudi na zamik sezone in spremembo načrta udeležbe na turnirjih. Odločitev o vrnitvi bom sprejel v začetku novega leta,« je še dodal Srb, ki je bil 223 tednov prvi igralec sveta, zdaj pa je na 12. mestu lestvice ATP.