Maruša Ferk, ki je skušala zapolniti vrzel v hitrih disciplinah, se je skupaj s slovenskim trenerskim štabom odločila, da bo raje ena izmed kandidatk za nastop na paralelnem slalomu v Courchevelu, ki bo na sporedu 20. decembra.

V Courchevelu bo v torek najprej na sporedu veleslalom, na katerem bodo od Slovenk nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik, dan kasneje pa sledi prvi paralelni slalom sezone. Bucikova ima nastop med 32. tekmovalkami zagotovljen, Robnikova, Hrovatova in Maruša Ferk pa si bodo morale mesto izboriti na kvalifikacijah, ki so na sporedu nekaj ur prej, na isti dan.

Ženska ekipa za svetovni pokal trenutno trenira v avstrijskem Hinterreitu, kjer bo ostala do sobote, Ferkova pa bo priprave podaljšala za en dan in se nato prav tako odpravila v Courchevel.

Ferkova je bila tudi edina kandidatka za nastop v Val d'Iseru, a so se trenerji pod vodstvom Denisa Šteharnika odločili, da te preizkušnje izpusti. Na sporedu je namreč zahteven slalomski program tekem, za katere se Ferkova tudi pripravlja. »Vse od Lienza naprej je slalomski blok zelo zgoščen. Maruša ima še nekaj težav s preklapljanjem z daljših na kratke smuči, tako da je bolje, da se dobro pripravi na te slalome, ki bodo najpomembnejši pred samimi olimpijskimi igrami,« je načrte slovenske ekipe razkril Šteharnik.

Organizatorjem tekem svetovnega pokala v Val d'Iseru nagaja vreme, saj je območje Savojskih Alp zajela fronta s sneženjem in močnim vetrom, zaradi novega snega obstaja tudi nevarnost sprožitve snežnih plazov. Danes so odpovedali prvi uradni trening smuka, vprašljiva pa je tudi izvedba petkovega treninga in s tem smuka. Organizatorji so se odločili za spremembo programa. Superveleslalom je po novem na sporedu v soboto. Nedeljski spored, v nedeljo je napovedano izboljšanje vremena, bodo določili naknadno. Če bodo izpolnjeni pogoji, bodo izpeljali smuk, sicer pa še en superveleslalom.

Moški del smučarske karavane je v italijanski Val Gardeni, kjer so v sredo spravili pod streho prvi uradni trening, a so smučarji startali z rezervnega, superveleslalomskega starta. Megla pa kroji spored današnjega programa drugega moškega smukaškega treninga. Po enajstih tekmovalcih, v startni hišici je bil ravno najboljši slovenski smukač Boštjan Kline, so trening prekinili.

Na prizorišču svetovnega pokala v Dolomitih je okrepljena slovenska ekipa v hitrih disciplinah. V tekmovalno karavano se je po poškodbi vrnil Rok Perko, z 32 leti najstarejši član slovenske smukaške ekipe. V Val Gardeni so tudi Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Tilen Debelak.