Prva dama Youtuba Susan Wojcicki je v zapisu na blogu napovedala, da bo Google v prihodnjem letu število oseb, ki pregledujejo naložene vsebine, povečal na 10.000. Obenem pa si vse bolj pomagajo z umetno inteligenco, saj učeče se naprave ljudem pomagajo odstraniti skoraj petkrat več videov, kot bi jih uspeli odstraniti sami.

Skoraj 70 odstotkov posnetkov s prepovedano vsebino je odstranjenih v osmih urah od trenutka nalaganja, polovica jih je izbrisanih v dveh urah, poudarjajo pri Youtubu. S pomočjo algoritmov so od junija obdelali toliko videov, kot bi jih sicer 180.000 oseb s 40-urnim tedenskim delovnikom.

Pričeli z uvajanjem tehnologije strojnega učenja na druga problematična področja

»Zaradi tako pozitivnih rezultatov smo začeli uvajati tehnologijo strojnega učenja na druga problematična področja, vključno z varovanjem otrok in sovražnim govorom,« je zapisala Wojcickijeva.

Youtube se je letos znašel pod pritiskom oglaševalcev, ki niso bili zadovoljni, ko so njihovi oglasi pospremili videe z ekstremistično vsebino. Tako v podjetju spreminjajo tudi oglaševalsko politiko, da se bodo »oglasi pojavljali le tam, kjer bi se morali«, je pojasnila Wojcickijeva. Tudi tukaj bodo okrepili tako človeške sile kot umetno inteligenco.

»Uvesti nameravamo strožje kriterije, izvajati več ročnih popravkov, obenem pa občutno povečati našo ekipo pregledovalcev oglasov,« je naštela.