»Nisem Nostradamus, zato takšnega zmagovitega niza nisem mogel napovedati. A videl sem, kako smo igrali nazadnje, ko smo izgubili. Vedel sem, da če se bomo znali kaj naučiti s tiste tekme, bomo lahko preobrnili potek sezone. Zdaj lahko že rečem, da nam je uspelo,« je po dvanajsti zmagi v nizu dejal James.

Dwyane Wade je k zmagi, skupno 17. za Cleveland to sezono, dodal 24 točk, Jeff Green pa 14.

Konjeniki lahko izenačijo klubski rekord po številu zaporednih zmag, če bodo v sredo v domači dvorani premagali Sacramento. Nazadnje so izgubili 9. novembra.

Najprej meljejo tudi prvaki lige NBA Golden State Warriors. Na gostovanju pri New Orleans Pelicans so zmagali s 125:115, čeprav so ob polčasu zaostajali za 21 točk. Junak večera je bil Stephen Curry z 31 točkami in 11 podajami, nato pa si je proti koncu tekme zvil desni gleženj.

Klay Thompson je zbral 22 točk, Kevin Durant in Draymond Green pa sta jih vsak k četrti zaporedni zmagi bojevnikov dodala po 19.

Slovenskega zvezdnika v ligi NBA Gorana Dragića naslednja tekma čaka v noči na četrtek po srednjeevropskem času, ko bo s svojo ekipo Miami Heat gostoval v Teksasu pri San Antonio Spurs.