Potem ko je trener Olimpije Gašper Okorn od začetka sezone zaradi poškodbe kolena pogrešal Jana Barbariča, od sredine oktobra pa zaradi natrgane mečne mišice še Talorja Battla, se je med prvim reprezentančnim oknom nadejal, da bo imel končno na voljo celotno moštvo, s katerim bo krenil v naporen december. A to je bil račun brez krčmarja. Na zadnjem obračunu pred premorom si je proti Šentjurju namreč ligamente v gležnju strgal Erjon Kastrati in bo odsoten vsaj dva meseca, bolečine v zapestju Devina Oliverja, ki jih je imel v zadnjem obdobju, pa so se okrepile do te mere, da v zadnjih dveh tednih ni treniral. Tako bo Američan, ki je morda celo najpomembnejši člen Olimpije, zagotovo izpustil obračun 10. kroga lige ABA, ko bo jutri ob 17. uri v Tivoliju gostoval FMP, utegne pa se zgoditi, da bo odsoten dalj časa.

Ob omenjenih slabih novicah je Okorn med premorom dobil tudi nekaj dobrih. Battle se je povsem vrnil v pogon, treningom se je pridružil tudi Barbarič, ki še ni povsem nared za igro. Novinec Igor Tratnik se vrača po operaciji križnih vezi in je opravil že nekaj treningov na kontakt, a bo realno za igro pripravljen šele po novem letu. »Premor smo izkoristili, kakor smo ga lahko. Najprej smo imeli tri proste dni, nato pa smo osem dni dobro delali. Je pa treba vedeti, da se Barbarič in Tratnik postopno priključujeta in da je manjkal Horvat. Vseeno sem zadovoljen, ker smo imeli malo miru in se fizično in psihično spočili,« je povedal Gašper Okorn, ki bi rad proti FMP potrdil zmago proti Partizanu. »FMP je presenečenje sezone. Do zdaj je dobil vse obračune, ki jih je moral. Je pa to za nas izredno pomembna tekma proti neugodnemu nasprotniku, ki jo bomo želeli na vsak način dobiti.«

Liga ABA, 10. krog, danes ob 17. uri: Cedevita – MZT, ob 19. uri: Budućnost – Partizan, jutri ob 17. uri: Olimpija – FMP, ob 19. uri: Mornar – Cibona, ponedeljek ob 18. uri: Mega B. - Zadar, ob 21. uri: C. zvezda – Igokea.