Martin Čater je bil najboljši slovenski alpski smučar na drugem superveleslalomu sezone v Beaver Creeku. Celjan je na preizkušnji, na kateri so se menjavale vremenske razmere, izkoristil dobro vidljivost v zgornjem delu proge in se uvrstil na 15. mesto, kar je njegova tretja najvišja uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Razočarala sta Mariborčana. Boštjan Kline je zasedel 29. mesto, Klemen Kosi pa je imel do odstopa s startno številko 32 najslabši vmesni čas. Črnjan Tilen Debelak je bil 42. »V zgornjem delu bi lahko smučal bolje. Z rezultatom sem delno zadovoljen. Res je, da sem se na tretji tekmi v hitrih disciplinah zapored v tej sezoni uvrstil med dobitnike točk, a si želim dosežke še stopnjevati. Za zdaj mi gre dobro,« je odločen Martin Čater.

Prvenec v svetovnem pokalu je dosegel Vincent Kriechmayr. Šestindvajsetletni Avstrijec sicer velja za odličnega superveleslalomista, ki se je do danes trikrat uvrstil med najboljšo trojico, medtem ko se v zadnjih sezonah redno uvršča med najboljšo deseterico. Da je v tej sezoni odlično pripravljen, je dokazal z dvema devetima mestoma prejšnji konec tedna v Lake Louisu. Tudi Kriechmayr je imel v zgornjem delu odlične pogoje. V zgornjem delu so favoriti zaostali preveč časa, da bi ga lahko nadoknadili v spodnjem delu, kjer so se praviloma približali avstrijskemu smučarju iz Linza, ki je v ciljno ravnino pridrvel šele s 16. najvišjo hitrostjo. Na zmagovalne stopničke sta se povzpela še Norvežan Kjetil Jansrud in Avstrijec Hannes Reichelt, ki je bil pred dvema letoma na tej progi svetovni superveleslalomski prvak. Odličen rezultat je s 5. mestom dosegel Francoz Alexis Pinturault.

Ženski smuk v Lake Louisu je zaznamoval padec Lindsey Vonn. Američanka, ki je na kanadskem prizorišču zmagala že 18-krat, je bila zelo hitra, v spodnjem delu proge pa je izgubila oblast nad smučmi in grdo padla. Presenetljivo najhitrejša je bila z daleč najboljšim spodnjim drsalnim delom Avstrijka Cornelia Hütter, dvojno zmago pa je Headu priborila Tina Weirather iz Liechtensteina. S tretjim mestom je svoj največji smukaški uspeh dosegla Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je prvič povzpela na zmagovalne stopničke v najhitrejši disciplini in povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po 306 dneh je danes na smuku znova nastopila Avstrijka Anna Veith, ki je zasedla 21. mesto. Precej uspešnejša je bila na prvem smuku po poškodbi z devetim mestom Švicarka Lara Gut. Edina Slovenka Maruša Ferk se je uvrstila v ozadju.

Moški se bodo na progi Ptic roparic jutri, ob 19. uri, pomerili na smukaški klasiki, v nedeljo pa bo prvi veleslalom sezone (prva proga ob 17.45, druga ob 20.45). Ženske bodo drevi v Lake Louisu (ob 20.30) tekmovale na drugem smuku sezone, v nedeljo pa jih v Alberti čaka še superveleslalom (ob 19. uri). »Če se bom dobro skoncentriral na svoj nastop in smučal neobremenjeno, bom lahko znova nadgradil letošnji rezultat. Takšen je moj cilj. Videli pa bomo, ali mi bo uspelo,« napoveduje Martin Čater.