V Nordijskem centru Planica je Zavod za šport Republike Slovenije Planica končal celovito prenovo gostinskega objekta Kavka. Po besedah vodje NC Planica Jureta Žerjava je naložba stala 190.000 evrov. Ob novem pročelju in podpornem zidu so v objektu prenovili sanitarije, vse napeljave, uredili so ogrevanje na toplotno črpalko, zamenjali okno in vse pohištvo, vključno z opremo v kuhinji.

Tehnične službe nič več med gledalci

Ob tem so podaljšali tudi predor pod letalnico, ki ga uporabljajo za komunikacijo med levo in desno stranjo letalnice predvsem za tehnične službe med tekmovanji. Predor se je namreč pred tem pred Kavko končal, zdaj pa poteka tudi pod tem objektom na severni strani prizorišča. »Tehnične službe bodo tako med tekmovanji popolnoma ločene od gledalcev,« pravi Žerjav.

»V sodelovanju z Nordijskim centrom Planica smo letos izpeljali že več zanimivih dogodkov. Po dobrih izkušnjah z izvajanjem gostinskih storitev in v pričakovanju velikih mednarodnih športnih dogodkov smo se glede upravljanja objekta Kavka dogovorili tudi za nadaljnje sodelovanje. Družba Hit Alpinea bo tako poslovanje gostinskega objekta nadaljevala tudi v prihodnjih petih letih,« pa poudarja direktor družbe Hit Alpinea Fedja Pobegajlo.

Iz Planice nič več lačni

Gostišče Kavka bo do božiča poslovalo ob koncih tedna, od božičnih praznikov do konca zimske sezone pa vse dni od 10. do 16. ure. V ponudbi so ohranili tradicionalne lokalne jedi, saj so bili, pravijo v Hit Alpinei, gostje z njimi najbolj zadovoljni.

To pa ni edini objekt, v katerem se lahko v Planici dobi kaj za pod zob, dodaja Žerjav. Prigrizke za malico je mogoče dobiti v osrednjem objektu v Nordijskem centru, in sicer v tamkajšnjem lokalu. Po predhodni najavi pa s toplim obrokom postrežejo tudi v hotelu Dom Planica, ki ga v zadnjem času upravlja planiški zavod za šport. »V Ratečah pa je pet gostiln. V Nordijskem centru si prizadevamo, da bi jih obiskovalci Planice prav tako obiskali in tako spoznali lokalno kulinariko,« dodaja Žerjav.

Hotel Dom Planica je sicer prilagojen predvsem bivanju in treningom športnikov. Po novem ga bo poleg plina ogrevala še toplotna črpalka, še eno pomembno naložbo izpostavlja Žerjav. »Učinek bo dvojni. Po eni strani bomo prihranili pri stroških ogrevanja, po drugi strani pa bo takšen način ogrevanja zagotavljal čistejše okolje.«