Kysselefova je s tem dopolnila uspeh slovenske reprezentance, saj je bil pred tem Rok Klavora prvi na parterju. Nastopil je še Luka Terbovšek, ki pa je končal na osmem mestu.

To so bili edini slovenski finalni nastopi na letošnjem svetovnem pokalu v Cottbusu, v nedeljske finale so namreč ni uspelo uvrstiti nikomur.

Kysselefova je v Nemčijo odpotovala skupaj z mlado Lucijo Hribar, najboljša Slovenka zadnjih sezon Teja Belak je ostala doma, saj se posveča treningom in učenju novih elementov. Tako je bila Kysselefova najmočnejše orožje ženskega dela slovenske reprezentance. Nastopila je na treh orodjih, na preskoku pa se je v finale uvrstila s šesto oceno.

V finalu je Kysselefova naredila, kar zna in so od nje pričakovali, nagrada pa je bilo končno tretje mesto. Toda po tekmi je imela mešane občutke, saj se zaveda, da je sposobna še več. »S skokoma sem še kar zadovoljna. A znam bolje. Skoka nista bila tako čista, kot jih znam narediti. Sem pa zelo zadovoljna z uvrstitvijo. Občutki so čudoviti. Nisem si mislila, da lahko danes dobim medaljo,« je povedala.