Enaindvajsetletnica je novico sporočila prek instagrama. Dvakratna svetovna prvakinja je dejala, da je bila ena od članic ekipe, ki so jo leta in leta trenirali, da mora »biti tiho«. Zato ni spregovorila prej. »Poleg tega pa je bilo preveč boleče,« je še zapisala.

Douglasova ni prva iz zlate generacije telovadk, ki je javno priznala spolno zlorabo. Prejšnji teden je Raismanova, dobitnica šestih olimpijskih medalj z iger v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016, od tega treh zlatih, spregovorila o spolni zlorabi nekdanjega zdravnika reprezentance, ki ga je začela obiskovati, ko je bila stara 15 let. Tako v pogovoru za 60 Minutes kot v knjigi z naslovom Fierce (op. p. Neustrašna), ki bo kmalu prišla na police, je Nassarja obtožila spolne zlorabe.

Že oktobra je javno o spolni zlorabi spregovorila tudi dobitnica dveh olimpijskih kolajn McKayla Maroney in razkrila, da jo je Nassar zlorabljal, odkar je bila stara 13 let. Vse tri omenjene telovadke so članice ekipe z nazivom Neustrašnih pet, ki so na olimpijskih igrah v Londonu 2012 osvojile ekipno zlato.

Skupno je več kot 130 telovadk, med katerimi naj bi imela ena od njih komaj 11 let, obtožilo Nassarja, ki je bil zdravnik ameriške gimnastične reprezentance od leta 1996 do 2015, spolne zlorabe. Trenutno je v zaporu v Michiganu, saj proti njemu poteka sojenje.

please hear my heart

A post shared by Gabby Douglas (@gabbycvdouglas) on