Ustanovitelj in solastnik podjetja Hartenberg Jozef Janov je ob objavi novice, da vstopajo v letalski sektor dejal, da v investiciji vidijo ogromno potenciala. »Letalska industrija se močno povečuje, v uporabo pa prihaja nova generacija letal. Podjetji Linetech in Adria Tehnika sta na to rast in modernizacijo zelo dobro pripravljeni, saj ju odlikuje visoko kvalificiran kader in sodobna infrastruktura,« je povedal.

Namen Hartenberg Holdinga je, da podpre nove naložbene pobude obeh podjetij in si prizadevajo za trend nadaljnje rasti preteklih let, je dodal Janov.

Širjenje dela in nove zaposlitve

Soustanovitelj in direktor podjetja Avia Prime Piotr Kaczor je medtem poudaril, da bo močno finančno ozadje novega partnerja v pomoč in podporo pri doseganju razvojnih in inovacijskih načrtov. »V naslednjih dveh letih namreč načrtujejo občutno širjenje področij dela in s tem posledično tudi zaposlenih, da bodo še naprej učinkovito odgovarjali na povpraševanje svojih naročnikov,« direktorja podjetja še povzemajo v Adrii Tehniki.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sprememba lastniške strukture podjetja Avia Prime za Adrio Tehniko ne prinaša strukturnih sprememb, tudi lastništvo ostaja nespremenjeno.

Podjetje Hartenberg Holding se sicer ukvarja z investicijskimi naložbami v osrednji evropski regiji, pretežno na Češkem, Slovaškem in Poljskem. Lastniška obveznost iz kapitala dosega 200 milijonov evrov. Od ustanovitve podjetja leta 2013 so njihove poglavitne naložbe na področja zdravstvo, farmacija, prehrambna industrija ter nepremičnine, sedaj pa mednje dodajajo še letalstvo.