Košarkarji Reala Madrid imajo v zadnjem obdobju veliko smolo s poškodbami. Najprej si je poleti na eni izmed pripravljalnih tekem Španije za evropsko prvenstvo križne vezi v kolenu strgal najkoristnejši igralec rednega dela lanske sezone evrolige Sergio Llull, ki se bo na igrišča predvidoma vrnil na začetku končnice. Enaka poškodba je na obračunu 2. kroga proti CSKA doletela centra Ognjena Kuzmića, ki je že končal s sezono, ramo pa si je tedaj izpahnil še Anthony Randolph, ki se je medtem že uspešno vrnil. Ko je kazalo, da ne more biti huje, jo je skupil še Gustavo Ayon, ki bo moral na operacijo rame. Ob vseh zdravstvenih tegobah visokih igralcev je kazalo, da utegne Luka Dončić v Madridu dobiti soigralca iz domovine, a se je razpletlo drugače. Kraljevi klub je namreč podpisal pogodbo z Walterjem Tavaresom.

Petindvajsetletni in 221 centimetrov visoki Walter Tavares prihaja z Zelenortskih otokov, a premore tudi španski potni list. Letošnjo sezono je začel pri razvojni ekipi moštva NBA Toronto Raptors, imenovani Raptors 905, a zanjo odigral le eno tekmo, saj je sledil klic Reala Madrid, ki se mu je nemudoma odzval. Toda Tavares ni bil prva izbira kraljevega kluba. Ni skrivnost, da si je vodstvo španskega velikana v svojih vrstah sila želelo slovenskega reprezentanta Gašperja Vidmarja in je na naslov njegovega kluba Banvita zato poslal polmilijonsko ponudbo, ki pa je Turki niso sprejeli. Ker se 30-letni Ljubljančan v Bandirmi odlično počuti in je tudi kapetan moštva, ki ga vodi Sašo Filipovski, ni pritiskal na vodstvo, da ga spusti v Madrid, Španci pa svoje ponudbe niso želeli dvigniti. Vidmar je tako ostal v Banvitu, Luka Dončić pa bo odslej sodeloval z Walterjem Tavaresom, ki je v karieri nosil tudi dresa NBA moštev Atlanta Hawks in Cleveland Cavaliers.

Antić še poglobil vezi z Delijami

V šestem krogu evrolige edini predstavnik lige ABA Crvena zvezda, ki je za zdaj pri dveh zmagah in treh porazih, gostuje pri Unicaji. V Malagi igra nekdanji igralec rdeče-belih Nemanja Nedović, ki se veseli obračuna z Beograjčani. »Zvezda je močno spremenila moštvo, a je še naprej močna. Po Evropi se veliko govori o trenerju Dušanu Alimpijeviću. Res je, da ima zgolj 31 let, a je discipliniran in ambiciozen. Proti svojemu nekdanjemu klubu se bom pomeril že četrtič. Prisotne bodo dodatne emocije, a me zanima le zmaga Unicaje. Zelo jo potrebujemo,« pravi Nemanja Nedović, ki je s španskim moštvom do zdaj prav tako zbral po dve zmagi in tri poraze.

Med navijači Crvene zvezde sicer odmeva poteza Pera Antića, ki je bil z njihove strani izbran za igralca meseca. 35-letni Makedonec, ki je za beograjski klub v preteklosti že igral, in sicer med letoma 2005 in 2007, se jim je za gesto na twitterju zahvalil, a ob tem pripisal, da ta nagrada pripada Milku Bjelici ali Taylorju Roschestieju. S tem se je še dodatno priljubil Delijam, najzvestejšim navijačem Crvene zvezde, s katerimi ima že tako ali tako poseben odnos.

Evroliga, 6. krog, jutri ob 18. uri: CSKA – Valencia, ob 20.05: Maccabi – Real Madrid, ob 20.45: Milano – Žalgiris, ob 21. uri: Barcelona – Anadolu Efes, petek ob 18. uri: Himki – Baskonia, ob 20. uri: Olympiacos – Panathinaikos, Bamberg – Fenerbahče, ob 20.45: Unicaja – C. zvezda.