»Danes upam, da ne govorim samo za naši državi, temveč za vse civilizirane narode, ko rečem Severni Koreji: 'Ne podcenjujte nas. Ne preizkušajte nas',« je dejal Trump. Izpostavil je močno vojaško prisotnost ZDA na Korejskem polotoku, vključno z letalonosilkami in bojnimi letali, in dejal, da si želi »miru prek moči«.

Države je pozval, naj »združijo moči za izolacijo brutalnega režima«, pri tem pa posebej izpostavil Kitajsko in Rusijo, ki bi morali po njegovih besedah pretrgati vse vezi s Pjongjangom, vključno z gospodarskimi.

»Zaradi orožja niste varnejši«

Obrnil se je tudi neposredno na Kim Jong Una in ga pozval, naj se odreče jedrskemu programu in orožju. »Zaradi orožja, ki ga pridobivate, niste varnejši. Vaš režim postavlja v veliko nevarnost,« je posvaril.

Omenil je tudi ustanovitelja Severne Koreje in dedka Kim Jong Una, Kum Il Sunga. »Severna Koreja ni raj, kakršnega si je zamišljal vaš dedek. Je pekel, ki si ga ne zasluži noben človek,« je dejal.

Obenem pa je ponovil torkovo ponudbo za dosego dogovora. »Kljub vsem zločinom, ki ste jih zagrešili ..., vam bomo ponudili pot v boljšo prihodnost,« je dejal. A razumeti zadržanost ZDA kot šibkost, bi bila »usodna napaka«, češ da je sedaj na oblasti drugačna ameriška administracija.