Obe zvezi, SUSA in UŠZP, sta se za kandidaturo odločili po uspešni izvedbi letošnjega evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki je bil med 10. in 16. julijem v Kopru, Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) pa ju je določila za organizatorici prvenstva 2019. To bo potekalo v mesecu juliju, točen termin tekmovanja pa bo znan naknadno.

Leta 2019 bosta v Sloveniji sicer dve evropski univerzitetni prvenstvi, poleg tekmovanja v vaterpolu je na koledarju EUSA še evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki ga bo prav tako gostil Koper.

Leta 2020 v Sloveniji še prvenstvo v floorballu?

Slovenska univerzitetna športna zveza se poteguje tudi za organizacijo svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu leta 2020. Floorball je različica dvoranskega hokeja, ki tudi pri nas postaja vse bolj priljubljen tako na tekmovalni kot tudi rekreativni ravni.

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU), ki v teh dneh Lozani gosti predstavnike različnih nacionalnih univerzitetnih športnih zvez iz celega sveta, članic FISU, ki kandidirajo za organizacijo svetovnih univerzitetnih prvenstev, bo organizatorja svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu 2020 razglasila 1. decembra.

FISU je prvo SUP v floorballu organizirala leta 2002 v švedskem Göteborgu, prihodnje leto pa bo tekmovanje potekalo v poljskem Lodžu.