Kaj imajo skupnega dalmatinci, pekarna in modna revija? Na prvi pogled morda res prav ničesar, toda tisti, ki smo pred kratkim obiskali prav poseben pasji spektakel, poznamo odgovor.

Dvorišče prenovljene trgovine, ki se razprostira na več kot 1300 kvadratnih metrih in kjer vas poleg razširjene ponudbe za pse in mačke čakajo tudi pestra ponudba akvartistike, samostojni oddelek teraristike, pasji butik, oddelek surove prehrane za pse in pasja mesnica, je bilo tistega dne v znamenju druženja dalmatincev iz vse Slovenije in enega pikastega lepotca iz Splita. V družbi voditeljice Jasne Kuljaj, številnih znanih obrazov in radovednežev so uživali v pasji modni reviji, tekmovalnem poligonu in pokušnji številnih priboljškov. Kot se za jubilej spodobi, je bila pika na i torta – povsem zdrava, iz najboljšega mesa in z dodatkom korenčka, pripravljena v pasji pekarni Hov Hov.

»Za takšno zgodbo potrebujemo dober kolektiv in brez naše ekipe te sanje ne bi postale resničnost. Zato sem ponosen na prav vsakega, ki je del naše velike zgodbe o hišnih ljubljenčkih,« je ob slovesnem dogodku dejal direktor Mimaje, ki trži blagovno znamko Mr. Pet, Borut Magister.

Nepogrešljivi družinski člani

S svojo mešanko Chilly, ki jo je pred pol leta pripeljala domov iz Zavetišča Turk, se je dogodka udeležila tudi pevka Alenka Godec. Navdušena je bila nad pestro ponudbo: »Dejansko vse dobiš na enem mestu. Vsi prodajalci so zelo prijazni in radi pomagajo z nasveti.«

»Z našo psičko so vsi dnevi v letu praznični,« Godčeva ne skriva svoje ljubezni do pasje lepotice. Skrb za kužka je nekaj najlepšega, pravi in v tem neizmerno uživa. Ker je njena Chilly zelo zavzeta za raziskovanje zunaj in druženje z drugimi kužki, je izkušena »negovalka«. V mrzlih dneh je nikakor ne bo pustila predolgo mokre, če bo treba, ji bo kupila tudi toplejši plašček, nam je zaupala. Dežnega že ima, saj je majhna in je hitro mokra do kosti.

Kar dva kosmatinca, dolgodlaki čivavi, osemletni Om in petletni Shanti, iz dneva v dan osrečujeta modno oblikovalko Majo Ferme: »Sta del naše družine. Nasmejeta me in osrečita me. Ne predstavljam si več dneva brez njiju.« Skupaj veliko potujejo, hodijo na pasje razstave, na katerih psička zelo uživata, najbolj nore in nepozabne pa so njihove morske dogodivščine na Šolti, ko se Shanti med drugim potaplja in prinaša iz vode kamenčke. »Pri njuni prehrani smo izredno pozorni, vsak dan ju vzgajamo in razvajamo tudi s priboljški. Posebne nege ne zahtevata, več pozornosti glede tega jima namenim takrat, ko so zunaj izredno nizke temperature. Tedaj so naši sprehodi nekoliko krajši, oba psička pa sta oblečena v plašček, ki ju greje,« je povedala Fermetova, ki se iz trgovine za male živali nikoli ne vrne praznih rok, saj v njej vedno najde kaj, kar jo navduši.