Kranjska gazela Četrta pot si obeta dobro poslovno leto. Povečan obseg naročil kaže na ponovitev poslovnih rezultatov iz leta 2015, ko so leto sklenili z dobrimi šestimi milijoni evrov. Gre za eno izmed najuspešnejših gorenjskih IT-podjetij, ki se vse bolj usmerja v najzahtevnejše projekte na področjih upravljanja kadrov in kontrole dostopa.

Za hitro rast potrebujejo najboljše

Podjetje, ki ga je njegov lastnik in direktor Boris Šolar ustanovil leta 1990, zaposluje že 82 sodelavcev, ves čas išče dobre programerje, trenutno pa imajo odprta delovna mesta za projektnega vodjo, komercialista, inštalaterja-serviserja in sistemskega administratorja. Zaposlitve so za nedoločen čas, vse kadre želijo zaposliti že letos.

»Potrebujemo najboljše kadre, ki so sposobni slediti potrebam naših naročnikov, katerih poslovni procesi so kompleksni in izjemno prepleteni. Iščemo ljudi, ki se hitro učijo, so samostojni in natančni ter imajo čut za osebno odgovornost za opravljeno delo. Naši zaposleni so naša konkurenčna prednost, saj so hitri, odzivni, natančni, spodobni so sodelovati v več različnih projektnih skupinah hkrati in reševati kompleksne izzive. Večina naših naročnikov ima namreč že postavljene dobre informacijske sisteme, na nas pa je, da jim zagotovimo njim ustrezno integracijo različnih poslovnih procesov v enotni informacijski ekosistem,« pojasnjuje Šolar.

Postavili dinamični plačni sistem

Ker želijo, da so zaposleni visokozavzeti, motivirani za delo in zanj tudi nagrajeni po dejanskih dosežkih, so že pred časom postavili dinamični plačni sistem, po katerem celotno podjetje diha glede na svojo trenutno uspešnost. Četrta pot, ki se želi uveljaviti kot vodilni ponudnik informacijskih rešitev za upravljanje zaposlenih, zavzeto razvija svoj ključni produkt, informacijski sistem KADRIS 4. Ta združuje kadrovsko evidenco, upravljanje talentov, upravljanje delovnega časa, potne naloge, obračun plač in kontrolo dostopa. Zadnje mesece poseben poudarek dajejo uveljavljanju rešitev za upravljanje talentov, saj podjetja zaradi vse večjih težav pri iskanju dobrih in zanesljivih kadrov iščejo rešitve, ki bi jim pomagale pri odkrivanju in razvoju talentov svojih zaposlenih.

»Brez sistematičnega upravljanja talentov podjetje dolgoročno ne bo preživelo. Dobra novica pa je, da si vodje lahko pri tem pomagajo z informacijskimi rešitvami,« pravi Šolar. Zaradi spremenjenih poslovnih modelov in optimizacije stroškov podjetjem v vse večji meri rešitve ponujajo v najem. Odločitev se je izkazala za dobro, saj število naročnikov vztrajno raste.

Odprta delovna mesta

V Četrti poti želijo še letos zaposliti komercialista, projektnega vodjo, inštalaterja-serviserja in sistemskega administratorja. Od kandidatov, ki naj prijave pošljejo do 20. novembra na naslov e-pošte zaposlitev@cetrtapot.si, pričakujejo ob ustrezni stopnji izobrazbe tehnične ali ekonomske smeri najmanj tri leta delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu, strokovnost in samostojnost pri sprejemanju odločitev, pripravljenost na terensko delo ter predanost podjetju. Podjetje bo izbranemu kandidatu ob zaposlitvi za nedoločen čas ob polletni poizkusni dobi ponudilo stimulativno plačo, delo v ekipi vrhunskih strokovnjakov in možnost osebnega in strokovnega razvoja ter napredovanja. Prav tako do 20. novembra zbirajo prijave za delovno mesto projektni vodja. Kandidati naj imajo najmanj VI. stopnjo izobrazbe tehnične ali organizacijske smeri, vsaj štiri leta delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu, dobro poznajo spletne tehnologije in imajo visok interes za dodatno izpopolnjevanje in pridobivanje novih znanj. V svoje okolje sprejmejo tudi inštalaterja-serviserja z najmanj triletnimi delovnimi izkušnjami, ki bo odgovoren za elektroinštalacije ter montaže strojne opreme, ki jo izdelujejo v Četrti poti. Prednost imajo kandidati s pridobljenim certifikatom NPK varnostni tehnik. V svoje podjetje želijo sprejeti tudi izkušenega sistemskega administratorja. Kandidati naj imajo najmanj pet let delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu in naj dobro poznajo omrežno infrastrukturo. Prijave kandidatov tako za delovno mesto inštalater-serviser kot sistemski administrator prav tako sprejemajo do 20. novembra na naslovu e-pošte zaposlitev@cetrtapot.si.